Tentoonstelling Tubes and Trees geopend

Image
kunstenares Berlinde Dieleman bij haar kunstwerken
WAASMUNSTER. In kasteel Blauwendael te Waasmunster is vanmiddag de tentoonstelling ‘T/T’  geopend. ‘T/T’ staat voor ‘tubes & trees’. "Ik vind mijn inspiratie in de natuur en maak kunstwerken van de vormen die me troffen. Maar het is niet eenvoudig om de dingen die ik wil te vertalen naar woorden of beeldende kunst.", verklaart kunstenares Berlinde Dieleman de vorm van haar juwelen.

Zo zijn er kunstwerken die vrij ruw zijn, wat verwijst naar de schors van een boom. Andere kunstwerken tellen verschillende soorten ringen of subtiele verwijzingen naar de jaarringen van een boom.

 

Image
enkele juwelen van Berlinde Dieleman, te bezichtigen op de tentoonstelling T/T
 

 

Berlinde Dieleman maakt voor haar kunstwerken vooral gebruik van zilver en kunststof. "Het duurt weken voor zo’n kunstwerk klaar is.", legt de kunstenares uit, "Tussen het bedenken van het concept en het uiteindelijk creëren zit heel wat tijd. Het is dan ook heel moeilijk een prijs te plakken op een werk." Berlinde Dieleman maakt ook kunstwerken op aanvraag. "Maar verwacht geen kopie van iets dat je ziet bij de juwelier. Ik maak enkel eigen werk!", verduidelijkt ze. Wie interesse heeft in een origineel juweel kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De tentoonstelling T/T is te bezichtigen op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari van 12 uur tot 17 uur en op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari 2008 van 10 uur tot 17 uur in kasteel Blauwendael aan de Gentstraat te Waasmunster. (MB)

 

Lees ook:

Het boek 'Kleur, Klank en Kracht' over het werk van Lieve Janssen is op de tentoonstelling verkrijgbaar. WAASMUNSTER. In kasteel Blauwendael te Waasmunster is vanmiddag de tentoonstelling...