Ontevredenheid over ontsluiting nieuwe loskade

TEMSE. Gisteren, woensdag 5 maart, heeft minister-president Peeters de loskade van het bedrijf Van Riet te Temse geopend. Het Vlaams Gewest heeft hier ruim 19 miljoen euro in geïnvesteerd. Toch is niet iedereen tevreden. Volgens Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Van Malderen (sp.a) is dit dossier eerder een voorbeeld van slecht bestuur.

 

Op 4 maart uitte Van Malderen scherpe kritiek op de manier waarop de ontsluiting van de loskade is aangepakt. Tijdens een bespreking van de meerjarenbegroting van de NV Zeekanaal pleitte de volksvertegenwoordiger voor een betere afstemming van de investeringen van verschillende overheden zoals het Vlaams gewest, de provincie, steden en gemeenten. Hierbij werd de loskade van Temse genoemd als een voorbeeld van hoe het niet moet. Nu is de loskade geopend en is er volgens Van Malderen nog niets geregeld rond de ontsluiting: "Op een RUP dat de ontsluiting moet regelen is het nog maanden wachten. De uitvoering kan nog een paar jaar duren."

 

"Vervoer te water is zeker toe te juichen. Maar eens een schip gelost is, wordt de vracht wel verder per vrachtwagen vervoerd. Daarom is het belangrijk dat er terdege rekening wordt gehouden met de aansluiting van loskades op het wegennet. Dat is in Temse vandaag zeker niet het geval. Er is onvoldoende rekening gehouden met leefbaarheid van de omliggende buurt. Het gemeentebestuur draagt hier een zeer grote verantwoordelijkheid want het opmaken van een dergelijk RUP is een gemeentelijke aangelegenheid. ", aldus Van Malderen.

 

In hetzelfde debat drong Van Malderen aan om bij de aanleg van de ontdubbelde brug over de Schelde zeker rekening te houden met goede en veilige fietsverbindingen. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. Op 5 maart opende minister-president Peeters de nieuwe loskade van Van Riet/Belgomine aan de Schelde in Temse.  Deze nieuwe loskade van Van Riet/Belgomine aan de Schelde heeft een lengte...