Sandrine zingt, stad supportert op volksfeest

ImageSINT-NIKLAAS. Zangeres Sandrine zingt de finale van de liedjeswedstrijd waarvan degene die wint ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Belgrado. Het stadsbestuur ondersteunt het volksfeest voor Sandrine, dat plaats vindt op zondagavond 9 maart op het Sint-Nicolaasplein. De rechtstreekse uitzending van de finale wordt geprojecteerd op groot scherm. Een gala van Vlaamse artiesten komt Sandrine een hart onder de riem steken.

 

Het stadsbestuur drukte al in het witboek de beleidsintentie uit om lokaal talent podiumkansen te bieden. Van daar uit besliste het stadsbestuur om de campagne van Sandrine een duwtje in de rug te geven. Vanaf de voorronde werd de promotie van haar deelname aan Eurosong 2008 ondersteund met flyers, affiches, reportages op de stadstelevisie en een aankondiging op de website. Op zondagavond 9 maart verleent het stadsbestuur zijn medewerking aan de organisatie van het volksfeest voor Sandrine om haar deelname aan de finale te steunen. Het start om 19u en de presentatie is in handen van Dimitri, onder meer bekend van Jim TV.

 

Na haar deelname aan Idool in 2004 kwam de pers superlatieven te kort om Sandrine te omschrijven. Eindelijk was er een Vlaamse souldiva opgestaan, schreven ze. Haar debuutalbum ‘That’s me’ stond dan ook wekenlang in de hitparades en iedereen kent haar single ‘Goosebumps’.

Sandrine won al een TMF-award en een Zamu-award, ze zong het themalied voor de film ‘Windkracht 10’ en onlangs stond ze in het voorprogramma van The Pointer Sisters. Nieuw werk zit eraan te komen in 2008.

Het trio Lawson, Vettese en Howard schreef voor Sandrine eerder al de hit ‘Goosebumps’, en bezorgt haar nu het liedje ‘I feel the same way.’ Het is een simpel liefdesverhaaltje: je ziet iemand voor wie je gevoelens hebt, maar je bent niet de enige. Uiteindelijk blijkt hij gelukkig hetzelfde te voelen voor jou. Het is een opbeurend nummer geworden, met flink wat motown -invloeden. Als ze mag dromen, ziet Sandrine er een groot showorkest bij met veel vuurwerk, maar jammer genoeg voor haar mogen er op het Eurosongpodium maar zes mensen staan.

 

het feestprogramma

 

Verschillende Vlaamse artiesten dragen hun steentje bij om van het volksfeest voor Sandrine ook een boeiende muzikale happening te maken.


Enkele artiesten treden op voor het eerste deel van de live uitzending (tussen 19 uur en 20.50 uur). Na de finale, in afwachting van de bekendmaking van de uitslag van de stemming, vindt een tweede reeks optredens plaats.
De bezoekers van het volksfeest worden verwend met lekkere versnaperingen. Voor iedereen zijn er gratis oliebollen. Er wordt ook gratis snoepgoed uitgedeeld. Het  gaat ook gepaard met een grote tombola. Er zijn tal van mooie prijzen te winnen, waaronder een mountainbike, dvd-spelers, mp3-spelers, gsm’s, handtassen…
Vanaf 20u50 uur wordt de uitzending van VRT geprojecteerd op een groot scherm dat op het podium staat. Tijdens het programma is er een live captatie voorzien van op het volksfeest op het Sint-Nicolaasplein.

 

Het stadsbestuur nodigt alle inwoners uit om Sandrine op weg te helpen naar haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Belgrado door op haar te stemmen, na de uitzending van de finale op Eén op zondagavond 9 maart om 20.50 uur. Dit is de steminfo voor Sandrine: sms ‘4’ naar 3470 of bel 0905 56 10 (4) (R.D.)

 

Lees ook:

TEMSE. Op 27 en 28 augustus zit Temse opnieuw in de wolken. Zoals vanouds is ook tijdens de twaalfde editie van het Temsese feest muziek heel belangrijk. Muziekliefhebbers zullen zich allicht in de...

Sandrine (foto: superster-thebattle)SINT-NIKLAAS. De stad steunt onvoorwaardelijk zangeres Sandrine die de finale behaalde om alsnog een kans te maken op de deelname aan Eurosong in Belgrado. Op...