Wase speelpleinwerkingen starten wervingscampagne monitoren

ImageSINT-NIKLAAS. Vandaag start het nieuwe seizoen van de Wase speelpleinwerking. Meteen start ook de gezamenlijke monitorenwervingsactie van tien Wase speelpleinwerking.  Na ‘Goe zot...’, ‘Lekker ding...’ en ‘Wij weten waarom...’ pakt vzw Speelpleinwerkingen Waasland (vzw SWW) nu uit met ‘Ik wil je ... op het speelplein!’.

De Wase speelpleinwerking wil deze zomer alle kinderen in het Waasland een spetterende vakantie op het speelplein bezorgen. Om dat te kunnen doen hebben de verschillende speelpleinen in het Waasland monitoren nodig. Dat zijn jongeren die kinderen op een verantwoorde manier een leuke zomer bezorgen. De nieuwe wervingscampagne krijgt een affiche met vuurrode lippen. Die moeten jongeren vanaf 16 jaar verleiden om in de vakantie mee te helpen op één van de tien speelpleinwerkingen in het Waasland.

Deze zomer pakt de speelpleinwerking uit met de pretcamionette, het mobiele speelplein. Met de steun van het stadsbestuur van Sint-Niklaas kan vzw SWW met een camionette vol groot spelmateriaal tot bij de kinderen in hun buurt komen voor een leuke spelnamiddag. Kinderen die niet in de onmiddellijke omgeving van een speelplein wonen, kunnen op deze manier toch kennismaken met het speelpleinwerk.

Verder hechten de speelpleinwerkingen ook dit jaar veel aandacht aan laagdrempeligheid en toegankelijkheid. Dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen voorzien verschillende speelpleinwerkingen voor het derde jaar op rij een aanbod voor kinderen en jongeren met een handicap. Verder engageert de vzw SWW zich om haar werkingen zo duurzaam mogelijk te organiseren, met enerzijds oog voor het milieu, en anderzijds aandacht voor eerlijke handel. Zo zetten Speelpleinwerking Waasland haar schouders onder ‘Sint-Niklaas = fair-trade gemeente’.

Wie meer informatie wil, kan een kijkje nemen op de website wasespeelpleinen.be
(mb)

 

 

Lees ook:

Voor de vakantieperiode zoeken zowel de stad als de speelpleinwerking enthousiaste animatoren.SINT-NIKLAAS. Zowel vzw Speelpleinwerking Waasland als de stad Sint-Niklaas zijn op zoek naar animatoren...

SINT-NIKLAAS. Vzw Speelpleinwerkingen Waasland heeft een audit laten uitvoeren van de organisatie van de speelpleinwerkingen in Sint-Niklaas. Daaruit blijkt dat particuliere speelpleinwerkingen een...

SINT-NIKLAAS. Het gaat niet goed met de speelpleinwerking in Sint-Niklaas. Speelpleinwerking 'De Speelvogel' is definitief stopgezet en de werkingen Bob en Woezel nemen een sabbatjaar.

SINT-NIKLAAS. Op de Grote Markt werd de pretcamionette voorgesteld die vooral in de zomervakantie zal zorgen dat de kinderen van het ene feest naar het andere kunnen sprinten.

SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking Waasland lanceert twee voorstelling om het tekort aan buitenschoolse kinderopvang in de zomermaanden op te lossen.

TEMSE. Het mobiele speelplein dat in de volksmond 'pretcamionette' wordt genoemd, is een groot succes geworden.  In juli hield de bus 22 keer halte, in augustus kon je 26 keer komen mee...