Volwassenenuitwisseling en taalstage

Image
Colmar
SINT-NIKLAAS. Al meer dan 40 jaar heeft de stad nauwe banden met de zustersteden waaronder Abingdon in Groot-Brittannië en Colmar in Frankrijk. Tweejaarlijks organiseren deze steden ofwel een taalstage, ofwel een volwassenenuitwisseling. De Elzasserstad Colmar ontvangt van donderdag 29 mei tot maandag 2 juni vier personen uit elk van haar zustersteden. Van zaterdag 5 tot zondag 13 juli biedt Abingdon naar Engelse traditie van gastvrijheid, plaats voor 7 inwoners van Sint-Niklaas die zich een weeklang kunnen onderdompelen in een taalbad op temperatuur.

 

In beide steden wordt een uitgebreid programma aangeboden en kleuren gastgezinnen het verblijf met de nodige couleur locale. Zo kan in Colmar genoten worden van een dagbezoek aan Straatsburg en het Europees Parlement, een wandeltocht in de Vogezen en een bezoek aan het gerenommeerde Musée d’ Unterlinden.

 

Image
Abingdon
De 'twinning society' van Abingdon presenteert na de ochtendlijke taalsessies, een waaier aan uitstappen rond het thema 'gardens': afternoon tea in enkele tuinen van de welbekende Oxford Colleges, een bezoek aan Hidcote Manor, één van de meest beroemde tuinen van Engeland, aan de Hampton Court Palace Gardens enz.

 

Wie een deelname aan de volwassenenuitwisseling in Colmar wil rechtvaardigen, moet aan volgende voorwaarden voldoen: hij/zij dient een gemotiveerde aanvraag in, is bereid om samen met andere deelnemers te reizen, volgt het uitgestippelde programma en nam de laatste vijf jaar niet deel aan een volwassenenuitwisseling in de desbetreffende stad.


Het stadsbestuur verleent de deelnemers een tussenkomst van ¼ van de reiskosten en een waarderingstoelage van 2,50 euro per tussenliggende dag. Inschrijven hiervoor kan tot 1 mei 2008.
De kostprijs van de taalstage in Abingdon, inclusief taallessen, verblijf op basis van halfpension en excursies, bedraagt 390 euro.


Meer informatie: cel internationale samenwerking, stadhuis Sint-Niklaas, tel. 03 760 91 37, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.Na de winteruitwisseling van februari jongstleden, organiseert Schongau, de Duitse zusterstad van Sint-Niklaas, van 18 tot 24 mei 2008 een taalstage voor 7 inwoners uit elk van haar...