Openbare verkoop van oud politiekantoor

LOKEREN. De stad Lokeren gaat het oude politiekantoor aan de Durmelaan openbaar verkopen. De verkoop kadert in het gebouwenbeheer van de stad dat oa minder functionele en minder rendabele gebouwen afstoot. De stad sluit niet uit dat het in de toekomst ook het huidig vredegerecht en site Bergendries van de hand zal doen.

 

In eerste instantie werd geprobeerd om een ruil te doen met de provincie voor het huis Thuysbaert op het Stationsplein. Het huis Thuysbaert is eigendom van de provincie en het oud politiekantoor grenst aan de provinciale school. Omdat de provincie niet voldoende financiële middelen wou inzetten, was een ruil niet mogelijk. Dus zal het oud politiekantoor verkocht worden via schriftelijke continue biedingen bij de notaris. In deze procedure meldt de notaris het hoogste bod aan de andere bieders die dan op hun beurt een hoger bod kunnen uitbrengen. Na deze procedure wordt het hoogste bod de instelprijs voor een ultieme openbare verkoopdag met klassieke opbieding tot toewijzing aan de hoogstbiedende. De startprijs is vastgesteld op 1,1 miljoen euro.

 

Het oude politiekantoor bezit voor mogelijke kandidaat-kopers een aantal uitstekende troeven. Het gebouw is geschikt  om er administratie in te huisvesten. Maar de centrale ligging in woongebied en het prachtig zicht op de Durme-rivier leent het gebouw zich ook voor een woonproject of een combinatie van beide. Het gebouw is immers gelegen in woongebied.

 

Het dossier wordt maandag voorgelegd aan de gemeenteraad. (mb)

 

Lees ook:

LOKEREN. Het voormalige politiekantoor aan de Durmelaan 34 is woensdag verkocht op de tweede verkoopdag. Een Lokers bedrijf betaalde 1,256 miljoen euro voor het gebouw, dat leeg stond sinds de...