Flexibele kinderopvang voor stadspersoneel Lokeren

LOKEREN. In Lokeren wordt vanaf 1 juni 2008 een flexibele kinderopvang georganiseerd voor kinderen tussen 0 en 6 jaar van personeel van het stadsbestuur (incl. politie en brandweer), het OCMW en Algemeen Ziekenhuis Lokeren. Dit gebeurt op maandag tot en met zaterdag buiten de reguliere opvangmomenten van vzw Gezinswelzijn.

 

Tijdens de bespreking op de gemeenteraadszitting van 14 april bleek dat er in totaal 22 geïnteresseerden zijn op regelmatige basis, en 11 occasioneel.


SPA-Spirit en Groen! betreurden, dat deze faciliteit niet bereikbaar is voor het brede publiek. Het schepencollege verduidelijkte dat de capaciteit daartoe niet beschikbaar is, en dat dit niet moet aanzien worden als een (gedeeltelijke) oplossing voor het algemeen probleem van kinderopvang in Lokeren. Het dient wel gekaderd te worden in een vernieuwend personeelsbeleid van OCMW en Stadsbestuur. Op die wijze hopen zij tevens een voorbeeldfunctie te vervullen, en zodoende bedrijven in de privé-sector te stimuleren om een gelijkaardig personeelsbeleid te gaan voeren.


In de openbare sector van Vlaanderen is Lokeren één van de eersten om dergelijke opvang te organiseren.
Een en ander wordt opgestart als proefproject, en zal na verloop van één jaar geëvalueerd worden. (tdw)