Berichten uit de politiezone Kruibeke - Temse (16-04-2008)

Op zondag 13 april 2008 werd er een verkeersactie gehouden in Kruibeke en Temse. Er werd gecontroleerd op de Nieuwe Steenweg te Elversele, de Krijgsbaan te Temse en op de Nieuwe Baan te Bazel. 72 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol. Drie ervan waren positief. Twee bestuurders dienden hun rijbewijs voor 6 uren af te geven. Eén rijbewijs werd onmiddellijk voor de duur van 15 dagen ingetrokken.

 

Er werden 2 onmiddellijke innings uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Drie bestuurders kregen een PV wegens het niet kunnen vertonen van hun rijbewijs.  Eén bestuurder kon geen inschrijvingsbewijs vertonen.
Er werden ook 2 pv van waarschuwing uitgeschreven.

 

Op het kruispunt Kouterstraat / Scheldestraat te Temse vond een aanrijding plaats tussen drie voertuigen. Twee kinderen werden lichtgewond door de aanrijding.


Eén van de bestuurders, een 63 jarige man uit Temse, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd door het parket onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

 

Een 42 jarige man uit Temse W.E. reed met zijn voertuig op de Legen Heirweg te Elversele richting centrum. Hij reed tegen een geparkeerd voertuig en kwam daarna tot stilstand tegen een huisgevel. Het aangereden, geparkeerd voertuig is nog door de klap tegen een ander geparkeerd voertuig gebotst. Uit een ademanalyse bleek dat de man 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd door het parket onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen

 

Op het kruispunt Hoogkamerstraat met de Roeland Lefèvrestraat vond er een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Eén van de bestuurders, een 24 jarige man Kristof G. uit Sint-Niklaas, werd lichtgewond.(R.D.)