Nieuwe handicar voor Beveren

ImageBEVEREN. De gemeente gaat weer een nieuwe handicar kopen. Ook vorig jaar kwam een nieuwe wagen in dienst nadat de car was beschadigd bij een ongeval. Nu wordt de gekende oude handicar van het type Citroën Jumper vervangen. Hij werd aangekocht in 2000 en zijn kilometerstand wijst al naar de 300.000 km. Tijd voor vervanging dus.De uitgave wordt geraamd op 50.000 euro.

 

De gemeente Beveren heeft sinds maart 1995 een handicar ter beschikking. Het was de toenmalige Gezinsraad, gestuwd door schepen van sociale zaken, Karel De Meulenaere, die deze dienst voor minder mobiele personen op de weg zette. Wie niet op eigen kracht gebruik kan maken van het openbaar vervoer, kan er gebruik van maken. Op die manier kunnen die minder mobiele mensen ook deelnemen aan het sociaal en cultureel leven.

 

Image
De handicar werkt met een lift en rolstoelpatienten kunnen vlot mee.
Na al die jaren is de Handicar een begrip geworden en het aantal ritten stijgt voortdurend. Toen in 1995 werd gestart, kwam men tot 186 ritten. Vijf jaar later, in  2000, waren er dat al 2.142 en nu is dat aantal gestegen naar meerdere duizenden en dat maakte het noodzakelijk om de dienst uit te bouwen naar de ter beschikkingstelling van twee Handicars. Soms moet dan nog beroep gedaan worden op de wagen van het OCMW om aan alle vragen te kunnen voldoen.

 

Terloops mag ook gezegd worden dat de wagen wordt bestuurd door vrijwilligers die door het Rode Kruis worden opgeleid en bijgeschoold want klantvriendelijkheid, deskundigheid en veiligheid krijgen hier de absolute prioriteit.


De ritaanvragen worden verwerkt door de dienst sociale zaken & economische zaken van de gemeente. Zij zorgen er voor dat alles vlot verloopt en er geen wachttijden zijn. De dienst bevindt zich op de derde verdieping van het gemeentehuis en is telefonisch te bereiken op 03.750.16.75 (Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Handicar Beveren zoekt vrijwillige chauffeurs die 1 à 2 dagen per maand willen vrijmaken om minder-mobiele mensen te vervoeren in één van de twee aangepaste voertuigen.

BEVEREN. Op 12 december werd de nieuwe Handicar plechtig overhandigd aan de vrijwillige chauffeurs van het rode Kruis, afdeling Beveren. Het nieuwe voertuig is voorzien van alle comfort: zoals een...