Splinternieuwe terreinwagen tegen tram

ImageZWIJNDRECHT. Donderdagmiddag rond 13u gebeurde een ongeval in de Richard Orlentstraat waar de tram de baan kruist. Een tram die uit de richting van Linkeroever kwam kon onmogelijk nog stoppen toen een man uit Deurne zijn zware terreinwagen een Ford XLT Ranger nog op de sporen stuurde. De wagen werd weggeduwd en tussen een verkeerspaal geplet.

 

Voor de chauffeur liep alles goed af maar zijn wagen, die amper 500km had gebold was vooraan zeer zwaar geraakt. Het rechtervoorwiel was gewoon afgebroken. Het was de eerste keer dat de man in Zwijndrecht kwam en kende de situatie er absoluut niet. "Ik had wel het lichtbord  waarop het woord 'tram' knipperde gezien maar geen rode lichten. Ik keek of er iets van rechts kwam.", aldus de  Deurnenaar. Maar het gevaar kwam van links.

 

Voor de buurtbewoners is het niet zo verrassend dat er een bestuurder de rode verkeerslichten niet ziet als de zon in het zuiden zit: "Ze moeten dat hier veranderen. Misschien wel een licht in het midden boven de weg hangen."

 

Het is ook niet de eerste keer dat een auto tegen de tram terecht komt. Een buurtbewoner: "Er is hier al eens een wagen op het voetpad terecht gekomen." Iemand anders wees er nog op dat een tram altijd voorrang heeft. "En aan de gevolgen van deze aanrijding zien we dat een tram ook veel sterker is en dat die niet opzij gaat." Een troost voor de chauffeur: hij is omnium verzekerd. Alhoewel! (R.D.)