Rotzooi eindelijk opgeruimd aan vroegere Exit-parking en Heidestraat

Image
De 92-jarige bewoner Georges Saegermans en gemeenteraadslid Frans De Gendt op plaats van het sluikstort.
ZWIJNDRECHT. De omwonenden van de vroegere parking van Dancing Exit zijn opgelucht nu de gemeentewerklui de 'vuile' hoek aan de parking tussen Heidestraat en Pastoor Coplaan, hebben opgeruimd. Niet minder dan twee volle aanhangwagens werden er weggesleurd. Het vuilnis dat ratten en muizen naar de bewoners bracht, was ook gelegen op een braakliggend stuk grond dat de gemeente had onteigend in het kader van de aanleg van het rondpunt ter hoogte van de op -en afrit van de E17 op de Pastoor Coplaan.

 

Image
De gemeente verwierf deze doorsteek naar de Heidestraat in het kader van de aanleg van een rondpunt in de Pastoor Coplaan.
Op die grond kwamen sluikstorters aan hun trekken maar ook in een prieeltje langs de verbindingswegel Heidestraat - Pastoor Coplaan was het heel wat jaren sluikstortkermis. De 92-jarige Georges Saegermans, die in de Heidestraat vlak naast de wegel en parking woont, heeft alles meegemaakt. "Vroeger heb ik zelf nog die haag geschoren maar nu doet de gemeente dat. Er kwam hier steeds meer vuil terecht en ze doen het wanneer je het niet ziet. Ze kwamen hier ook parkeren en dan zag ik wel dat ze vuil wegwierpen. Ik heb ze wel verwittigd dat het niet meer mocht gebeuren of dat ik de politie zou verwittigen."

 

Georges kent er nog: "Maar ik wil de mensen niet verraden." zegt hij. Wat hij wel deed was een schrijven richten naar het gemeentebestuur. "Ik kreeg echter geen antwoord, misschien is mijn brief verloren gegaan, denk ik."  En zo kwam hij bij gemeenteraadslid Frans De Gendt (sp.a) terecht en die veerde wel recht toen hij hoorde dat er ongedierte naar de woningen kwam, en ging ter plekke een kijkje nemen. Woensdagmiddag stonden daar dan plots twee mannen van de gemeente om de boel te beginnen op te kuisen. Die keken zich de ogen uit hun hoofd. Op één dag konden ze bijlange niet alles opruimen. Donderdagmorgen kwamen ze met drie ter plekke en op een paar uren tijd lag hun gemeentelijke  aanhangwagen weer bijna vol.

 

We keken mee toen ze alles van onder de veel te hoge haag haalden: stukken hout, bouwafval, matten, buizen, isomo en dan opeens ook twee thermosflessen, spuitbussen, een stofzuiger, glazen bokalen, een bloembak, een radio met daarnaast een cd en natuurlijk allemaal losse viezigheid. Dat ratten en muizen zich daar goed gevoeld hebben, is begrijpelijk. Plots kwam er ook nog een 'Footbal Fan Card' voor de Jupiler League, te voorschijn. Van een supporter van KSK Beveren op naam van Y.C en geboren in 1993. Die jongen kon die destijds ook verloren zijn  Zelfs tussen beplanting , meer naar de Heidestraat op, lag nog afval.


Image
Een beeld van de 'buit' die vanonder de haag kwam.
De gemeente had begin van deze week bordjes op een paal vastgemaakt en ze aan de Heidestraat in de grond gezet: 'Sluikstorten verboden'. De mannen van de gemeente, die veel op pad zijn om dergelijke klusjes op te knappen zijn formeel: "Zwerfvuil is een groot probleem aan het worden. Je moest eens zien wat we in de Lindenstraat allemaal opladen…Eigenlijk zouden ze een paar mannen meer langs de straat moeten sturen om zwerfvuil op te kuisen. Nu hebben we hier alleen de Johnny in Zwijndrecht en dan nog ene in Burcht."

 

In de Zwijndrechtse gemeenteraad bracht raadslid De Gendt dit feit ook ter sprake . hij vroeg naar maatregelen om het daar nu proper te houden. Hij stelde voor om er gras te zaaien en eventueel een speelpleintje aan te leggen in afwachting dat er in verband met de Oosterweelverbinding iets definitiefs wordt beslist. Ook wil hij dat de haag gesnoeid wordt.

 

Image
Een momentopname bij het laden van de aanhangwagen.
Burgemeester Minnebo zou de parking toch niet afsluiten omdat het toch een mogelijkheid is om de parkeerdruk te verminderen. Een gras-en speelplein vond hij van het goede te veel. Het is afwachten wat de toekomst brengt want naaste de E17 is daar ook sprake van een parallelweg. Er worden daarover verder gesprekken gevoerd en verwacht wordt dat volgend jaar toch de confrontatie zal komen met de eerste grote werken i.v.m. de Oosterweelverbinding.

"Feit is", aldus Minnebo, "dat de zaak daar netjes moet gehouden worden. Het sluikstorten gebeurt door een beperkte groep mensen." Tenslotte wil hij ook nagaan wat er met de brief van Georges Saegermans is gebeurd. Is hij op één of andere gemeentelijke dienst achter gebleven? (Rolf Duchamps)