Vijf nieuwe aanplakborden voor Zwijndrechtse jeugd

Image
Van deze glazen reclamekasten staan er in Zwijndrecht een hele reeks.
ZWIJNDRECHT/BURCHT. De gemeenteraad heeft de aankoop van 5 extra aanplakborden voor de jeugd goedgekeurd. Het is al sinds november 2004 dat de jeugd van Zwijndrecht vraagt naar meer en betere aanplakborden in de gemeente.

 

Het gemeentebestuur heeft daar nu eindelijk gevolg aan gegeven. Raadslid Walter De Wulf (open vld) vond dat toch wel echt heel lang duurde maar is er nu best tevreden mee. Met het initiatief wil de gemeente vooral het wildplakken tegen gaan en de vaak slordige aankondigingsborden langs de openbare weg uit beeld halen.

 

Image
Er is ook nog de lichtkrant vol info.
De nieuwe borden kunnen dubbelzijdig gebruikt worden met voor- en achterkant. Ze zijn ook gesloten zodat er niets kan overplakt worden. Aan beide zijden is één afsluitbare deur in securitglas voorzien, waar plaats is voor 4 A2-affiches. De borden zullenvoldoen aan volgende specificaties: kolommen in staalprofiel, bevestigingsmateriaal in inox, verankering door betonnering, afwerking thermisch verzinkt en gepoedercoat in een zwarte kleur.

 

De totale kostprijs voor deze aankoop wordt geraamd op 15.000 euro maar met de BTW er bij komen de vijf aanplakborden toch op18.150 euro. De gemeentelijke diensten zullen ze wel zelf plaatsen. Waar precies kon de burgemeester nog niet meedelen maar hij verwacht aan het station, aan De Trechter, in de Pastoor Coplaan. De Sp.a had het in de gemeenteraad in principe zo niet voor publiciteitsborden maar als het om de jeugd gaat, is het toch wel anders. Raadslid Frans De Gendt: "Voor de jeugd en de culturele activiteiten hebben we steeds geijverd en dit standpunt mee verdedigd. Mogen wij alleen vragen  dat ook de jeugd haar sportactiviteiten mee mag kenbaar maken  op deze nieuwe aanplakborden."

 

Image
Deze toestand wil de gemeente vermijden: een reeks reclameborden langs de weg.
Raadslid Tim Van de Manacker (Vl B) was van mening dat de jeugd meer voor aanplakzuilen is waar ze zelf de affiches kunnen op plakken. Het was de Jeugdraad die de voorkeur had gegeven aan gesloten borden. Er zal een reglementering worden opgemaakt.

 

Image
Ook dit type bord blijft een mogelijkheid in Zwijndrecht.
De gemeente Zwijndrecht heeft na het plaatsen van de 5 borden, zeker al voldoende langs de straten staan voor het onderwerp 'reclame', zodat het niet meer nodig zal zijn om hier of daar wat palen in de grond te kloppen en er een bord tegen te nagelen om er wat tekst op te schilderen. Bekijk maar onze fotoreeks.(Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

een aanplakbord van de gemeente ZwijndrechtZWIJNDRECHT/BURCHT. Het gemeentebestuur gaat vijf nieuwe gesloten aanplakborden aankopen en plaatsen. De firma Verhofste was het enige bedrijf dat een...