De Sonne (Temse) wint Streekgerechtenwedstrijd Waasland

ImageWAASLAND/TEMSE. In het Waasland werd de vernieuwde Streekgerechtenwedstrijd georganiseerd en de winnaars werden bekend gemaakt. Restaurant De Sonne, gelegen op de Grote Markt van Temse, kaapte zowel de prijs voor het beste hoofdgerecht als voor het beste nagerecht weg.

 

Het winnend streekgerecht 2008 dat werd voorgeschoteld willen we voor onze bezoekers en voor de kenners in het bijzonder, wel eens voorstellen: dubbele rundslende van het Blauwwitte ras, gevulde polderaardappel met geitenkaas van ‘t Eikenhof, Wase raapjes gekarameliseerd met Oostbergse honing van Fariel onder gedroogde Cock’s ham en een saus met straffe mosterd van De Kroon.

 

Het nagerecht Regiotrio van vers roomijs met Aerts speculaas, aardbeien uit Melsele gemarineerd in appelwijn 'Berckelaer' en witte chocolademousse met 'Den Ouden Advokaat', eveneens van De Sonne won in de categorie 'dessert in de prijsklasse tussen 8 en 12 euro'.
 
Restaurant Malpertuus uit Sint-Niklaas vielweer binnen de prijzen en is dus zeker op weg om een vaste waarde te zijn in de Streekgerechtenwedstrijd. In de categorie 'dessert in de prijsklasse tot 8 euro' haalde de Malpertus het met een felgesmaakte 'Wandeling door het Zoete” Land van Waas' of  een combinatie van een luchtige kwark, een crême brulée en een Waaslandse koffie.
 
Er is nu een brochure op de markt waarin alle ingediende recepten zijn gebundeld. Het heet: 'Wase chef-koks serveren: eigenzinnige gerechten en fascinerende plekken'. Daarin stellen de deelnemende chefs niet alleen hun gerechten voor, maar ook hun favoriete plekjes in het Waasland. Nu de zomermaanden er aan komen zeker een passend boekje om een dagje te gaan 'Land van Wasen'.


De brochure is vanaf maandag 5 mei gratis verkrijgbaar bij de Wase diensten voor Toerisme.

(Rolf Duchamps)