Geen Waasland Shopping Center-scenario in Beveren

BEVEREN. Dinsdag 13 mei tijdens de wekelijkse markt dag krijgt de gemeente bezoek van de Unizo-gedelegeerd bestuurden Karel Van Eetvelt. Om 10u zal hij samen met burgemeester Marc Van de Vijver een wandeling maken door het centrum van Beveren. Er wordt aandacht besteed aan enkele belangrijke zaken rond het winkelbeleid in Beveren.

 

Ondanks een nieuw winkel-wandelcentrum de Warande is er’ géén Waasland Shopping Center-scenario voor Beveren. Bestuur en handelaars investeren in toekomst en vrezen geen koopvlucht of leegstand bij opening nieuw winkel andelcentrum.

 

Er is de plechtige ondertekening van de 'engagementsverklaring voor een duurzaam winkelbeleid' waarvoor gemeentebestuur en middenstand nauw samenwerken aan een duurzaam winkelbeleid. Een dozijn (ver)nieuw(d)e winkels in het centrum sinds begin dit jaar wijzen er toch op dat handelaars de toekomst duidelijk rooskleurig tegemoet gaan in Beveren.

 

Tijdens de wandeling door het centrum zal er aandacht zijn voor kernversterkende maatregelen en vernieuwingsoperaties. Er zal ook een bezoek gebracht worden aan de 12de nieuwe/vernieuwde zaak sinds begin van dit jaar.(R.D.)