Bevers diamant en goud in mei

GROOT-BEVEREN. Het schepencollege zal in mei heel wat huldigingen moeten uitvoeren rond de huwelijksjubilea. De inzet van de maand was al druk. Ex-SK Beverenspeler André De Poortere en zijn dame Annie Coppens, uit de Ter Gaeverlaan Beveren, werden op vrijdag 2 mei reed ontvangen in het kasteel Cortewalle omdat ze 50 jaar getrouwd waren.

 

Image
Begin mei vierden Andre De Poortere en zijn dame Annie Coppens hun gouden huwelijksjubileum. Andre schreef in de boeken van SK Beveren geschiedenis. In 1963-64 was hij aanvoerder van de ploeg waarin namen als Wilfried Van Moer, Freddy Buyl, Robert Rogiers, Jean en Omer Janssens thuishoorden of… de glorietijd van KSK Beveren.

 

Zaterdag 3 mei  waren er twee echtparen die hun gouden huwelijksjubileum vierden. In hun woning aan de Middenheide 78 werd aan Louis Huybens en Godelieva De Ruysscher door het schepencollege de gelukwens gebracht. In het kasteel Cortewalle werden Raphaël Van Royen en zijn echtgenote Maria Geldof uit de Zandstraat 94 in Haasdonk ontvangen.

 

Zondag 4 mei zat er diamant of 60 jaar huwelijk in voor Edward Busschaert en Maria Roodhooft uit de Perstraat 75 in Haasdonk. Ze werden door de gemeente gehuldigd in feestzaal Bauwmans.

 

Zaterdag 10 mei om 16u30 worden Georges De Belie en Lisette Menten uit de Hoge Wilde 4A in Verrebroek in Kasteel Cortewalle ontvangen voor hun gouden jubileum. Een uurtje later is het dan de beurt aan Roger Beck en Mariette Bauwens uit de Piet Stautstraat 9 te Beveren.

 

Zaterdag 17 mei stuurt het schepencollege een afvaardiging naar fgeestzaal Olympia in Beveren want daar is er feest bij het 50-jarig huwelijksleven van Cyriel Vonck en zijn dame Greta Van Lombergen uit de Molenbeekweg 25 te Melsele.

 

Donderdag 22 mei zijn er voor Beveren weer twee diamanten bruiloften. In rusthuis De Notelaar valt die eer te beurt aan Jozef Van Berghen en Josette Noens. De gemeente huldigt hen er om 14u.
Het andere diamant is voor René Janssens en zijn dame Ivonna Michiels uit de Parmastraat 24 te Melsele. Zij worden door het gemeentebestuur proficiat gewenst bij hen thuis.

 

En we blijven bij diamant want op zaterdag 24 mei om 12u30 worden Remi De Munck en Maria Segers uit de Kalishoekstraat 8 te Melsele, verwacht op Cortewalle voor hun 60 jaar huwelijk.

Op die dag worden de jubilea voor de maand mei afgesloten met een gouden van Fernand Stuer en Irena De Permentier uit de Ropstraat 80 te Haasdonk. Ze worden om 15u op het kasteel Cortewalle verwacht.  (Rolf Duchamps)