Berichten uit de politiezone Sint-Niklaas (15-05-2008)

SINT-NIKLAAS. Naar aanleiding van een onweer kregen de politie en brandweer woensdag 14 mei   twee oproepen voor een blikseminslag en vijf oproepen voor wateroverlast.

 

Om 19u20 was er een blikseminslag in een schouw van een woning in de Colmarstraat. De inslag veroorzaakt geen brand.


Om 19u25 sloeg een bliksem in op het dak van een woning in de Molenwijk. Er was een lichte rookontwikkeling. De brandweer had de situatie snel onder controle. De schade is beperkt.
Omstreeks 19u30 uur kreeg de brandweer 5 oproepen voor waterlast in woningen in de Kokkelbeekstraat (1), Congostraat (1), Broederstraat (1), Pastoor De Meerleerstraat (1) en de Dalstraat (1). De situatie was telkens snel onder controle.

 

Woensdag 14 mei  om 21u30 vond een aanrijding plaats tussen een personenwagen en een bromfiets aan het kruispunt Dalstraat-Kroonmolenstraat. De bestuurder van de bromfiets, de 19-jarige J.D.P. uit Sint-Niklaas, kwam hierbij ten val en werd licht gewond. Hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Donderdagnacht 15 mei om 1u40 uur krieeg de politie een oproep dat een man lag te slapen op de rijbaan in de Parkstraat. Ter plaatse stelde de politie vast dat de man F.D.M. uit Beernem, 57 jaar, dronken was. Omdat hij een gevaar is voor zichzelf en zijn omgeving, wwerd hij een tijdje ter ontnuchtering opgesloten in de cel. De politie stelde een proces-verbaal op wegens openbare dronkenschap. (R.D.)