Petitie voor bewonerskaart

Image
Dorp West waar de schijf verplicht is.
ZWIJNDRECHT. Donderdagnamiddag heeft een afvaardiging van bewoners van Dorp West, aangevoerd door Luc Scheers van Lijst De Decker, een petitie overhandigd aan burgemeester Willy Minnebo. Met deze petitie, ondertekend door 332 bewoners uit meerdere straten langs de N70, wilden de actievoerders bekomen dat de gemeente bewonerskaarten invoert voor de straten waar het blauwe zone is en de schijf verplicht is. Vooral in Dorp West is het protest groot. Sommige bewoners hebben reeds meerdere boetes moeten betalen. Om niet te vergeten de wagen te gaan verplaatsen, zijn er die een keukenklokje instellen om hen te verwittigen wanneer de parkeertijd om is!

 

Burgemeester Minnebo ontving de afvaardiging maar wees er op dat de petitie -inhoud per aangetekende zending en op speciale formulieren moest worden binnengebracht. Hij haalde er een dik boek bij en las voor wat het gemeentedecreet voorschreef. Luc Scheers reageerde daar op en zei dat nergens vermeld stond dat het via De Post moest en ging er van uit dat het 'per drager' ook kon maar hij wilde het wel nog eens officieel langs aangetekend schrijven van De Post doen.

 

Ei zo na liep het contact met de burgemeester nog uit de hand toen een bewoner er zaken bijhaalde die niks met de bewonerskaart te maken hadden en meer waren gericht omtrent de veiligheid in de gemeente.  De man riep luid en boos en voor Minnebo was het uiteindelijk tijd om te zeggen: "Als ge hier niet graag woont, ga dan ergens anders wonen."

 

Terzake zei de burgemeester dat de blauwe zone afschaffen niet kan omdat tramreizigers dan op

Image
De afvaardiging van Dorp West, aangevoerd door Luc Scheers, bij burgemeester Minnebo in het AC.
Dorp West komen parkeren in plaats van aan de tramterminus. De uitbater van de frituur aan Vromenhove vraagt niet beter dan een blauwe zone aan zijn frituurparking waar vaak ook geen plaats is voor zijn klanten. Bovendien wees Minnebo er ook op dat de N70 een rijksweg is . Hierop werd gereageerd dat het toch de gemeente was die de verkeerstekens plaatste. Er werden dan weer punten van kritiek geuit op het verkeersbeleid zoals het feit dat zebrapaden niet met een verkeersbord worden aangekondigd zoals in Beveren. Voor burgemeester Minnebo vroeg zich af of de 'mondige burger' nu geen 'verzuurde burger' was geworden.

 

Bewonerskaarten kunnen zomaar niet worden uitgedeeld, vond hij en momenteel wordt het mobiliteitsplan van 2000 elk jaar geactualiseerd en daarvoor worden nu gelden vrijgemaakt. Naar de toekomst toe moet de situatie aan Dorp West nog worden bekeken en het is niet de burgemeester die daar over beslist maar het college én de gemeenteraad. Dus het parkeren met schijf blijft tot er een besluit wordt getroffen bij de actualisatie van het mobiliteitsplan en het in de gemeenteraad zal komen. "De bewoners hebben geen boodschap aan dat plan. Moest gij op Dorp West wonen, dan zou het wel gedaan worden.", aldus Scheers. Voor de burgemeester is het ook vrijwel zeker dat, moest de blauwe zone worden opgeheven, lang niet alle wagens van Dorp West er zouden kunnen staan. De bewoners vonden van wel.


Het blijft afwachten al zei burgemeester overtuigd te zijn dat het nog niet eerstdaags in orde zal komen. De boodschap voor de bewoners is en blijft: schijf zetten en wegwezen. (Rolf Duchamps)