Kruibeekse Jeugdbrandweer op nummer 1

Image
De provinciale kampioenenploeg van de jeugdbrandweer van Kruibeke.
KRUIBEKE. Vorige zaterdag vonden in Gavere de provinciale en nationale jeugdbrandweerwedstrijden plaats. Net zoals steeds trok ook het jeugdbrandweerkorps van Kruibeke er heen. Een korps dat in het verleden steeds blijk gaf van degelijkheid. Er werd in Gavere deelgenomen met de wedstrijdploeg.

 

De wedstrijden bestaan telkens uit 3 proeven. Bij een eerste proef moet op een zo snel mogelijke tijd 160 meter brandweerslang worden neergelegd en dit in een perfect rechte lijn en zonder kronkels in de slang. Bij een tweede proef moet men een volledig hindernissenparcours afleggen en dit ook weer op een zo snel mogelijke tijd. De belangrijkste proef is echter de brandweerproef. Hierbij moet de jeugd een reële pompopstelling maken, met aanzuiggedeelte en aanvalsgedeelte.

 

De Kruibeekse ploeg had zich degelijk voorbereid en had al enkele weken oefening in armen en benen. Ook al verliepen de eerste oefeningen wat stroef, hoe meer het de voorbereidingen vorderden, hoe beter de ploeg ging presteren. Ze waren dus klaar voor Gavere.


In de voormiddag vonden de provinciale en in de namiddag de nationale wedstrijden plaats. Met de nodige stress gingen alle ploegen er tegenaan. De grote inzet van de Kruibeekse jeugd werd dan ook beloond. In de provincie Oost-Vlaanderen kaapten zij de titel weg van “Provinciaal kampioen”. Ze hielden Eeklo en Gent achter zich.

Ook op nationaal vlak was de uitslag zeer bevredigend en eindigde Kruibeke op een succesvolle derde plaats. Het verschil met de eerste twee was trouwens ook niet zo groot. De titel ging naar Hasselt, Bree werd 2de en dan volgde dus Kruibeke.


In Kruibeke werden de jeugdbrandweerlieden dan ook als ware helden onthaald. Als men de gemiddelde leeftijd van de wedstrijdploeg berekent en vergelijkt met de andere ploegen dan is deze zeer laag. Dit maakt dit resultaat nog mooier en doet iedereen hoopvol de toekomst tegemoet kijken.

 

De jeugdbrandweer van Kruibeke is nog steeds het enige jeugdkorps in het Waasland en omstreken. Het korps werd in 1994 opgericht. In het verleden behaalde de jeugdbrandweer van Kruibeke reeds 3 nationale kampioentitels.
Wie interesse heeft om ook bij de jeugdbrandweer te komen, kan steeds de nodige info verkrijgen bij de brandweer of via het gemeentehuis. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  De jeugdbrandweer van de hulpverleningszone Waasland start morgen haar nieuwe werkjaar met een portie teambuilding in provinciaal domein De Ster.  De jeugdbrandweer van de posten...

KRUIBEKE. In het Westvlaamse Kortemark werden op zaterdag 21 mei de jaarlijkse provinciale en nationale kampioenschappen voor jeugdbrandweerkorpsen gehouden. De jeugdbrandweer van Kruibeke nam met...

Het jeugdbrandweerkorps van Kruibeke ontvangt het bevriende korps uit het Duitse Holsthum.KRUIBEKE. Het brandweerkorps van Kruibeke is sinds 1981 verbroederd met het korps van Duitse dorpje...

KRUIBEKE. De jongeren van de jeugdbrandweer in Kruibeke hebben vandaag hun werkjaar afgesloten. Enkele weken werd de opgedane kennis getest op een examen. Alle jongeren slaagden op het examen en...