Herdenkingstentoonstelling Anton van Wilderode

BEVEREN. Het is in 2008 tien jaar geleden dat Anton van Wilderode overleed. Daarom organiseert de 'Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode' in samenwerking met de gemeente Beveren een herdenkingstentoonstelling in de Antoon Triestzaal van het kasteel Cortewalle. 

 

Er zijn 21 leden van de Internationale Vriendenkring die samen meer dan 60 kunstwerken zullen tentoonstellen die allemaal te maken hebben met Anton van Wilderode. Het zijn: Lieve Capieau, Wim De Cock, Beatrijs De May, Niki Faes, Ludwig Goris, Christina Guirlande, Brigitte Hasler (Liechtenstein), Agnes Indermauer (Zwitserland), Miron Kiropol (Roemenië), Kay Masini (USA), Matyas Laszlo Olah (Hongarije), Wilfried Pas, Veerle Rooms, Kris Van Broeck, Roos van Craenenbroeck, Joke van den Brandt, Lieve Van Kerckhove, Maria Van Nieuwenburgh, Vera Engelen, Robert Wuytack. De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 6 juni om 20u
 
Deze herdenkingstentoonstelling loopt onder het thema 'Geen andere hartstocht dan bestaan'. Bij de opening zal er een toespraak worden gehouden door Luc Van den Branden, voorzitter van de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode. De inleiding is van Prof. Dr Marcel Jansens en schepen Peter Deckers van Beveren opent ze.


In de muzikale omlijsting worden liederen gebracht op teksten van Anton van Wilderode door de sopraan Christel De Meulder en met Peter Oerlemans aan de piano.(Rolf Duchamps)