Politiezone Lokeren, jaarverslag 2007

LOKEREN. Korpschef Patrick Trienpont kwam in de gemeenteraad van 26 mei toelichtingen geven bij het jaarverslag 2007 van politiezone Lokeren.

 

- Inbraken in woningen zijn met 90% gestegen t.o.v. het jaar voordien. Alle gemeenten rond de E17 en E40 krijgen hiermee te maken. De korpschef hoopt dat de bewoners meer aandacht besteden aan beveiliging van hun woning, en wijst erop dat men daarover bij de politie advies kan vragen.


- Diefstallen in auto’s zijn ongeveer gehalveerd, o.a. doordat de daders van een aantal feiten in 2006 opgepakt werden. Deze zijn ondertussen weer vrij, maar de heer Trienpont hoopt dat zij hun les geleerd hebben en niet zullen hervallen.


- In het kader van drugspreventie probeerde de politie de scholen te betrekken bij structurele acties. De korpschef betreurde, dat er hierop slechts weinig respons kwam van de scholen, die blijkbaar geen drugsprobleem (willen) onderkennen. Enkel op uitdrukkelijk verzoek van de scholen zelf vinden daar nog interventies plaats.


- Mede namens de gemeenteraad bedankte burgemeester Anthuenis het ganse korps voor hun inzet ten behoeve van de gemeenschap. (tdw)

 

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Naar aanleiding van de toelichtingen bij het Jaarverslag 2007 van Politiezone Lokeren tijdens de jongste gemeenteraad, had korpschef Trienpont het o.a. over fietsdiefstallen....