Berichten uit de politiezone Lokeren (31-05-2008)

LOKEREN. Bij een actie op dinsdag 27/05 in het centrum van Lokeren gericht op het dragen van de veiligheidsgordel werden 25 bestuurders geverbaliseerd. Om het belang van de veiligheidsgordel te ervaren werden zij meegenomen naar de tuimelwagen, die stond opgesteld op het Kerkplein. Met deze actie wil PZ Lokeren het belang van de veiligheidsgordel in de verf zetten.

 

Ter hoogte van de Papestraat werden, na een melding van een oplettende burger,  3 mannen betrapt op drugsbezit. Een 29-jarige man uit Zele en 2 personen uit Lochristi werden ter plaatse gefouilleerd. Er werd een hoeveelheid drugs en toebehoren voor deze te gebruiken terugge-vonden. Een pv werd opgesteld.


Twee Lokeraars werden dit weekend bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap. De eerste stond met zijn wagen hinderlijk geparkeerd op de busstrook op de Markt. Bij de controle bleek hij een glaasje te veel op te hebben. De tweede persoon viel klanten van een horecazaak in de Kerkstraat lastig. Ook hij bracht de nacht door in de doorgangscel.

Het voertuig van een 29-jarige Lokeraar werd in beslag genomen wanneer bleek dat hij niet verzekerd was. Ook de technische keuring bleek niet in orde. De wagen zal terug vrijgegeven worden wanneer deze documenten in orde blijken.

Een 20-jarige jongeman uit Sint-Gillis-Waas werd op de N47 richting Gent betrapt op het te snel en onverantwoord rijden met zijn motorfiets. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Een 23-jarig Lokeraar die geseind stond omdat hij geen officiële woonplaats heeft en omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten werd op 20 mei aangetroffen in een supermarkt te Lokeren. Hij werd overgebracht naar de gevangenis in Dendermonde.

 

Een 48-jarige dronken man uit Lokeren werd bestuurlijk aangehouden omdat hij stond te uri-neren tegen een gevel in de H.- Hartlaan.

In het Verloren Bos werd een gestolen voertuig teruggevonden door een sportieve burger. Het voertuig bleek gestolen te zijn bij een garage in Doorslaar. Het brandblusapparaat werd leegge-spoten teruggevonden. Het labo werd opgeroepen voor het voertuig te controleren op sporen.

Tijdens een nachtelijke controle ter hoogte van de Oud-Strijderslaan werd een 47-jarige man betrapt op het sluikstorten. Hierop probeerde hij te vluchten. Wanneer hij werd gearresteerd was deze persoon zeer weerspannig. Hij werd  bestuurlijk aangehouden.