5de sneukeltocht succesvol

Image
organisatoren Patricia en Geert
PUIVELDE. Voor de 5de keer werd afgelopen zondag 'De Sneukeltocht' georganiseerd door KVLV, Puivelde. 5 jaar geleden werd gestart met 100 inschrijvingen en nu kwamen er al 420 fietsers opdagen. Coördinator Patricia Braet vertelde ons verder nog dat er elk jaar een andere route wordt uitgezocht en dat er in totaal 28 helpers zorgen voor de perfecte organisatie.

 

Ze noemen zichzelf Vrouwen met Vaart, en om zo’n fietsparcours uit te bouwen was dit ook wel nodig. Het fietsen kon op eigen tempo.

 

De route verliep in 4 delen. Het eerste deel startte na het aperitief in Puivelde richting Sint-Pauwels. Tussendoor stond er voor de fietsers een voorgerecht te wachten.

Van daaruit ging de tocht naar Wijnveld in Sinaai voor het typisch Vlaamse hoofdgerecht: goulash met frietjes. Voor wie dacht met honger van tafel te gaan, was eraan voor de moeite. De borden werden rijkelijk gevuld.

Na deze maaltijd wachtte het derde en lastigste deel: 12 kilometer richting Waasmunster heide. De wijndegustatie was na deze lange lus meer dan welkom.

 

Met nieuwe energie in de benen vertrokken groepen families voor het vierde gedeelte over de Papenakkers richting Puivelde. Daar eindigde de 40km lange tocht met voor iedereen lekkere pannenkoeken met koffie. (tdw)

 

Image
de medewerkers van KVLV Puivelde