Proef biogroenten in Oxfamwinkels tijdens bio-week

Image
Het nieuw gelanceerd Biosmos broodje
WAASLAND. Van 7 tot 15 juni vindt in heel Vlaanderen de Bio-week plaats. Ook het Waasland doet mee. Met deze week wil men de biologische landbouw en bio -voeding extra in de kijker plaatsen. Wie kiest voor bio, kiest voor smaak, kwaliteit en authenticiteit, of voor puur en gezond, of voor milieu en natuur. Dat zeggen ze ook bij Natuurpunt Waasland Noord.

 

Oxfam Wereldwinkels kiest al jaren voor duurzame landbouw. Het assortiment van de wereldwinkel telt nu al een 70 tal bio producten.


Tijdens de bioweek van zaterdag 7 tot zondag  15 juni kan men n een aantal winkels van Oxfam Fairtrade proevend kennismaken met enkele van de ongeveer 70 Oxfam Fairtradeproducten. Zowat een derde uit het hele gamma, draagt Biogarantielabel.

 

Oxfam Fairtrade komt graag uit voor zijn bio-natuur. Hett biologisch assortiment is heel ruim: koffie, thee, wijn, fruitsap, suiker, chocolade, honing, rijst, quinoa, schuimwijn, noten, notenrepen, koekjes, mango’s, rijstwafels, kruiden, sesampasta, koffiepads….

 

Bioproducten zijn geteeld zonder chemische meststoffen en zonder chemische pesticiden en herbiciden, en met respect voor de natuur. Bio-producten zijn gezond voor de mens maar ook voor de omgeving, het milieu. Het is daarom dat iedereen van heel Sint-Gillis-Waas, Kieldrecht en omgeving wordt uitgenodigd op de 'FairTradeBioProeverij'

 

De toegang tot de wereldwinkels zijn steeds vrij. In Kieldrecht kan men terecht op woensdag  tussen 14-17 u op donderdag van 9-12 u en op zaterdag van 9u30-12u30. In Sint-Gillis-Waas kan men op zaterdagen  7 of 14 juni naar de Wereldwinkelverkoopstand komen in de Bib-zaal. Tijdens de bioweek zijn er tal van acties, wie meer info wenst kan terecht op biotheek.be.

 

Deze week zal ook aandacht gaan naar de ecosmos of biosmos. Een ecosmos bestaat uit een biologisch broodje, vegetarisch-biologisch broodbeleg, seizoensgroenten en eventueel een mayonaise of dressing. Men kan een ecosmos bereiden met zelf bereid broodbeleg - daar gaat Velt zijn voorkeur naar uit - of met groentebeleg uit de handel. Velt selecteerde 5 vegetarische belegsoorten die in de handel verkrijgbaar zijn. (Rolf Duchamps)