Dag van de Brei

SINT-NIKLAAS. Tijdens het weekend werd in Stem Zwijgershoek de 'Dag van de brei' gehouden. Het is een dag die is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsdag voor al wie in de breisector werkt en gewerkt heeft. Maar ook alle sympathisanten waren welkom. De editie 2008 vond plaats in de totaal vernieuwde brei-atelier van SteM Zwijgershoek.

 

Er was voor de aanwezigen ook primeur want zij konden als eersten een blik werpen op de nagelnieuwe museumpresentatie. Een grote naam op het programma kon dan ook niet ontbreken. Om 14u gaf Annemie Verbeke, ontwerpser, een uiteenzetting over de revival van breiwerk in de mode. De leerlingen van de Sint-Maarten Bovenschool van Beveren verzorgden een show.


De 'Dag van de brei' verliep in samenwerking met vzw Breimuseum. Nog tot zondag 7 september loopt er een fototentoonstelling in de polyvalente zaal, Zwijgershoek 14 te Sint-Niklaas.


Het onroerend erfgoed van de breisector in Sint-Niklaas bestaat uit industriële gebouwen en prachtige woonhuizen. De fototentoonstelling wordt gerealiseerd door studenten van de Academie voor Schone Kunsten. En dat levert verrassende beelden op!


Openingsuren: di t.e.m. za: 14u –17u. Zo: 10u – 17u
Toegang 1,50 euro; 1 euro met korting; gratis met museumkaart. (R.D.)