'Op stapel' stapel op scheepsbouw

Image
De werkgroep 'Op Stapel' wil in de zomer van 2010 de sluitng van de Boelwerf herdenken.
TEMSE. In Temse is de werkgroep 'Op stapel' opgericht. De werkgroep zal zich bezighouden met de geschiedenis van de scheepsbouw als erfgoed in de regio.

 

Als eerste grote project koos de kersverse werkgroep de vijftiende verjaardag van de sluiting van de Temsese Boelwerf in 2010. Dat jaar komt er een multidisciplinair parcours om de scheepsbouw in de regio in herinnering te brengen. Op erfgoeddag 2009 komt er al een voorsmaakje met een tentoonstelling over de Boelwerf. "Er zal  foto-en videomateriaal tentoongesteld worden en er zullen raakvlakken zijn met beeldende kunst, theater en muziek.", klinkt het veelbelovend.

 

'Op stapel' krijgt reeds de medewerking van o.a. de gemeentebesturen van Temse en Kruibeke, vakbonden ACV - ABVV, ex-werknemers van de Boelwerf, erfgoedcel Waasland en erfgoedliefhebbers.  De werkgroep is ook aktief op zoek naar medewerkers. Wie interesse heeft om aan dit project mee te werken, kan contact opnemen met Lieven Muësen op 0486/89 76 85 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)