Uitbating bed en breakfast in Watermolen krijgt vorm

Image
De Watermolen van Rupelmonde waar nog deze zomer kan gelogeerd worden in 'Kamer en ontbijt-verblijf'.
RUPELMONDE/KRUIBEKE. De gemeente Kruibeke maakt werk van het inrichten van 'Kamer en Ontbijt-verblijf' in de Watermolen van Rupelmonde. De verbouwingswerken zijn bijna voltooid en er wordt al gedacht aan het meubilair dat er een plaatsje zal krijgen. Er is mogelijkheid tot 5 kamers ofwel als het wat ruimer moet zijn, 3. Voor het meubilair wordt een bedrag voorzien van 30.000 euro zonder BTW. Voor dit 'Bed en Breakfast' aanbod moet ook nog een exploitant gezocht worden.

 


Volgens burgemeester Denert wordt het in de Watermolen echt wel een charme-verblijf want hij wil alles inrichten op een vrij luxueuze manier. Zonder daarom  te overdrijven. Bedden, tafels, stoelen zullen minimaal aanwezig zijn op basis van hun noodzakelijkheid. Het is de gemeente die er zelf voor investeert. Dat zou ook door de uitbater kunnen gebeuren maar daar opteert de gemeente niet voor. Het moet zó ingericht worden dat de kamers altijd exploiteerbaar zijn. Wat er ook met de uitbater gebeurt, de gemeente wil altijd paraat zijn om gasten te ontvangen.

Het meubilair is nog niet besteld maar de burgemeester wil twee prijsoffertes; het goedkopere en het degelijke luxueuze. De gemeente zal dan zelf beslissen wat het wordt. Maar de bestelling is nog niet voor onmiddellijk. Denert wil er geen overdreven haast achter zetten omdat hij iets wil aanbieden dat goed is. Dan is het ook vlot te 'verkopen' aan kandidaat-uitbaters.

 

Toch zal getracht worden om in juli-augustus de kamers 'Kamer en ontbijt' te openen. Eerst komt er nog een vergadering, eventueel een opendeur, om te tonen waarover het gaat want uiteindelijk bevindt men zich ook in de Watermolen. Alle geïnteresseerden mogen komen kijken en zich inschrijven. Misschien zullen er ook wel kandidaten afhaken als ze zien wat deze ‘Bed & Breakfest’ inhoudt.

 

Denert wil ook een profiel voorleggen wat er precies gewenst wordt van de exploitant. 'Kamer en ontbijt' moet ook gezien worden als een overnachtingplaats voor iemand die daar langs fietst en wil blijven slapen. Hij moet dat comfortabel kunnen doen. De site rond de Watermolen zelf is al buitengewoon knap en dat is ook een element dat meespeelt om 'kwaliteit' te geven.

 

Het is volgens de burgemeester ook net onmogelijk dat er in Rupelmonde nog initiatieven kunnen komen rond 'Bed & Breakfast'. Wat nu in de Watermolen wordt opgezet, is al ruim bekend gemaakt in de middens van toerisme. De overnachtingplaats is eigenlijk niet zo groot maar toch kunnen er 5 kamers worden ingericht. Maar het geheel kan ook leiden tot 3 kamers en dat zal eventueel de mogelijkheid bieden om te boeken in 1/3 of 1/5 wat natuurlijk wel in prijs een verschil zal maken. Iets wat de uitbater zal moeten regelen.

 

De overzetdienst Rupelmonde - Wintam, die nu tijdens het weekend wordt uitgebaat zal in juli en augustus elke dag uitvaren. Zo kunnen er ook eventueel klanten mee over komen die op tocht zijn. 


Hoe dan ook de hoop wordt uitgesproken dat het 'Kamer en Ontbijt-verblijf' van de Watermolen deze zomer nog opent. (Rolf Duchamps)