Haasdonkse Bergstraat nog niet aan de beurt

Image
Wie in zo’n put terecht komt, hoort de wagen kraken en voor fietsers is er een landing voorzien in de gracht.
HAASDONK. De miserie van de Haasdonkse Bergstraat die het verkeer van en naar de E17 moet brengen, blijft nog wel een poosje duren. In deze straat is het vooral voor fietsers bijna Russische roulette spelen. De gemeente Beveren werkt samen met het gewest en Aquafin aan de heraanleg van de Bergstraat en de Zandstraat in Haasdonk. Vorig jaar werd nog de mogelijkheid geopperd dat de heraanleg van de Bergstraat in 2008 zou starten. Iedereen in de wolken natuurlijk maar nu het 2008 is, zal eerst begonnen worden in de Zandstraat.  Pas daarna, wellicht in 2010, zal de Bergstraat een beurt krijgen.

 

Men wacht al verschillende decennia op de noodzakelijke heraanleg van de Bergstraat. Deze straat is te smal en door het ontbreken van fietspaden levensgevaarlijk voor fietsers. Het verkeer is er ook altijd druk. In februari werden ter hoogte van huisnummer 55 dringende werken uitgevoerd aan de rijweg. Op die plaats was het wegdek een stuk losgeraakt. Maar de ganse Bergstraat is in slechte staat. De rijweg is op een grote afstand totaal versleten. Op verschillende plaatsen brokkelt het wegdek aan de zijkant af. Wachten tot 2010 is niet aanvaardbaar.

 

Gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens (VL. B) heeft nu de alarmbel geluid. Hij herinnert zich: "In

Image
De Bergstraat is niet meer uit deze tijd: te smal en te gevaarlijk voor fietsers.
februari heb ik bij de gemeente en het gewest geïnformeerd achter noodzakelijke herstellingen. Via het gewest vernam ik dat in april of mei het wegdek op verschillende plaatsen zou opgelapt worden. Deze noodzakelijke oplapwerken zijn nog steeds niet uitgevoerd."


Vorige week viel een autobestuurder weer in de prijzen en liep schade op aan zijn voertuig. De man liet het niet zo en heeft klacht neergelegd bij de politie. Stevenheydens: "Het Vlaams Belang rekent erop dat het gewest niet langer talmt met de nodige oplapwerken. Ik heb het gemeentebestuur gevraagd het gewest hierover aan te manen."


Het is nu al geweten dat bij de definitieve werken de Bergstraat uitgerust zal worden met een fietspad van 1m75 breedte aan elke zijde. Hopelijk kan de termijn vervroegd worden zodat nog voor 2010 de definitieve werken kunnen aanvatten en behoort de onveilige Bergstraat dan definitief tot het verleden. (Rolf Duchamps)