Berichten uit de politiezone Lokeren (05-06-2008)

LOKEREN. Uit de wagen van 84-jarige Lokeraar werden de bougies gestolen. Dit gebeurde ter hoogte van zijn woning in de Veldstraat.

 

Op 29 mei werd er na een melding  van onverantwoord rijgedrag in de H.-Hartlaan een quad van een 18-jarige jongeman uit Lokeren gecontroleerd. Hij was niet in het bezit van documenten. De quad werd weggetakeld.

 

Bij een roadblock op 30 mei ter hoogte van het Molenbergplein werd een 50-jarige Lokeraar betrapt op het rijden onder invloed. Bovendien bleek het voertuig geen verzekering te hebben. De wagen werd getakeld en het rijbewijs van bestuurder werd voor een periode van 15 dagen ingetrokken.

 

Op 30 mei werd na een melding van een racend voertuig ter hoogte van het Stationsplein een kleine hoeveelheid hasj gevonden. De passagier van de wagen, die de drugs bij zich had, bleek een illegale Marokkaan te zijn. Er werd een pv opgesteld.

 

Een 18-jarige Lokeraar werd op 31 mei opgemerkt wanneer hij tegen onverantwoorde snelheid over de markt reed.  Ter hoogte van het Patershof kon hij gevat worden. Zijn rijbewijs werd direct ingetrokken en zijn voertuig werd in beslag genomen.

 

Een 20-jarige Lokeraar mocht op 31 mei zijn roes uitslapen in de cel. Hij werd door een hoofdinspecteur betrapt toen hij in dronken toestand een fiets in de Durme gooide.

 

Een 17-jarige jongeman uit Lokeren werd op 2 juni ter hoogte van de Martelarenlaan staande gehouden. Hij reed zonder helm en tegen een veel te hoge snelheid door de straten van Lokeren. Bij controle bleek deze jongeman ook geen verzekering te hebben. Zijn brommer werd voor een periode van 4 weken ingehouden.

 

Een 34-jarige man uit Gent werd op 3 juni tegen een snelheid van 117 km/u opgemerkt op de Gentsesteenweg. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden en er werd een pv opgesteld.