Kinderjury te gast op stadhuis

SiINT-NIKLAAS. Het Onderzoekscentrum Kind en Samenleving organiseerde dit voorjaar voor de vierde maal de wedstrijd van het Vlaams Netwerk Kindvriendelijke Steden.

 

Het Netwerk is een samenwerkingsverband tussen tien Vlaamse Steden (waaronder Sint-Niklaas), de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant, de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG), Unicef, Jes, de Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten (VVJ) en het Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.  De Minister van Jeugd steunt het Netwerk dat steden en gemeenten wil stimuleren om te werken aan een kindvriendelijk beleid.

 

Enkele steden stelden zich kandidaat om de naam 'kindvriendelijke stad' te verdienen. Acht projecten werden weerhouden en Sint-Niklaas werd uitgenodigd om een kinderjury af te vaardigen en 2 projecten in Gent te bezoeken. Alle leden van deze kinderjury vonden dit een unieke ervaring en willen graag hun verhaal delen op vrijdag 6 juni 2008, om 17u30 in het stadhuis (Vredeszaal).


Het zijn 6 enthousiaste kinderen tussen 10 en 14 jaar die de uitdaging aannamen om afgevaardigde te zijn voor de kinderjury Sint-Niklaas en brachten hun kritische stem uit op 3 april 2008, samen met kinderjury's uit andere steden.  De hoogste waardering ging naar projecten die volgens hen er het meest voor en door kinderen waren.

De beide projecten die de kinderjury Sint-Niklaas bezocht, werden als kindvriendelijk verkozen en de jongerenradio JUS kwam als winnaar uit de bus!  Het zomermagazine 'Summer in the City' kreeg een eervolle vermelding.(R.D.)