Sociale en beschutte werkplaatsen doen groenonderhoud voor provincie

PROVINCIE/WAASLAND. De provincie Oost-Vlaanderen heeft het groenonderhoud ook in handen gegeven van sociale en beschutte werkplaatsen. Het recht op aangepaste tewerkstelling is een maatschappelijk grondrecht vindt men bij het Provinciebestuur.

 

Gedeputeerde Peter Hertog (Sint-Niklaas) zegt daarover: "Voor het provinciebestuur is dat geen holle slogan. Het beleid van de provincie Oost-Vlaanderen is erop gericht dat mensen zich goed voelen in onze provincie of ten minste zo goed mogelijk. Aspecten van welzijn moeten een onderdeel zijn van wat in andere beleidsdomeinen wordt opgezet. Een nieuwe en concrete actie in dat kader is dat voortaan vier initiatieven voor aangepaste tewerkstelling zullen instaan voor het onderhoud van 30 tuincomplexen van de provinciale scholen, domeinen en instellingen. Goed voor een totaalbedrag van 380 892 EUR en werk voor een 10-tal voltijdse medewerkers."

 

Ook het Waasland is daar bij betrokken.Het gaat om volgende sociale en beschutte werkplaatsen en volgende eigendommen van de provincie:
De Sleutel uit Gent  staat in voor:
 P.I. Burg. Van Driessche, Hamme
 PCVO Waas en Durme, Lokeren
PCVO Waas en Durme, Zele
Pro Natura - afdeling Eeklo - uit Halle
Anton Van Wilderode, Moerbeke  (R.D.)