Werken in Beekstraat Sint-Pauwels

SINT-GILLIS-WAAS. Op maandag 9 juni 2008 starten in en rond de Beekstraat in Sint-Pauwels werken aan waterlopen. Onder de Beekstraat en Wijnstraat worden betonnen buizen worden gelegd en het openbeekstelstel wordt gedeeltelijke gerenoveerd en uitgebreid. Tijdens de werken zullen de Beek- en Wijnstraat volledig onderbroken zijn.

 

Momenteel wordt het overtollig hemelwater van de Wijnstraat en 10 hectare landbouwgebied via de vuilwaterriolering afgevoerd. Bij extreme regenbuien kan de riolering overstromen met wateroverlast op de rijbaan als gevolg. Na de werken zal het regenwater via waterlopen afgevoerd worden naar de noordelijk gelegen Watergang der Hoge Landen.

 

Op maandag 9 juni 2008 wordt er gewerkt in de Wijnstraat. Het wegdek wordt plaatselijk opgebroken. Bedoeling is om na te gaan welke leidingen waar liggen. Doorgaand verkeer zal met verkeerslichten worden geregeld.  Afhankelijk van het resultaat van deze kijkwerken wordt er vanaf maandag 30 juni opnieuw gewerkt in de Wijnstraat. Dan zal de rijbaan volledig opengebroken worden. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Beekstraat, Potterstraat, Patershoek, Vlyminckshoek, Mispelstraat, Weynstraat, Wijnstraat en omgekeerd. Bij gunstige werk- en  weersomstandigheden zijn de werken voltooid op woensdag 2 juli 2008.

 

Van dinsdag 10 juni 2008 tot en met vrijdag 27 juni 2008 is de Beekstraat aan de beurt. Even voorbij het palletbedrijf van Van Gaeveren wordt de rijbaan volledig opgebroken. Het doorgaande verkeer tussen Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas wordt omgeleid via de Potterstraat, Patershoek, Vlyminckshoek, Mispelstraat, Weynstraat, Wijnstraat en omgekeerd. (mb)