BAM ziet in enquete Humo een uitdaging en zoekt meer voorstanders.

ZWIJNDRECHT/LINKEROEVER. BAM, de maatschappij die verantwoordelijk is voor de realisatie van de Oosterweelverbinding, reageert op de enquête in Humo omdat dit een uitdaging is die ze graag aangaat. De Oosterweelverbinding is echt hot de dag van heden. Er wordt zowat overal over gesproken. Maar hoe zit het nu, wie is er voor, wie is er tegen?

Woordvoerder Nick Orbaen heeft zijn kijk op de zaak:

-"Ondanks het feit dat we door de aanbesteding van de werken niet konden communiceren en heel wat foute informatie vrij spel kreeg, staat desondanks bijna 1 op 3 Antwerpenaren achter dit project. BAM neemt de handschoen op om dit percentage in de volgende maanden boven de 50% uit te tillen. De volgende maanden zullen we Antwerpen en Vlaanderen duidelijk maken dat de Oosterweelverbinding niet alleen een uniek project is met een enorm economisch belang, maar daarenboven ook op het vlak van leefmilieu en luchtkwaliteit geen onderdeel is van het probleem maar net de kern is van de oplossing."

BAM heeft nog meer vertrouwen geput uit ondermeer, de positieve reacties van de bevolking op de infotentoonstelling over de Oosterweelverbinding in het FelixArchief in Antwerpen. Vorige week heeft BAM duizenden bezoekers mogen ontvangen op deze infotentoonstelling waarvan meer dan 80% positief en enthousiast reageerde. (Rolf Duchamps)