Nieuwe bouwpercelen in Soldatendreef

Image
De insteek van de Soldatendreef waar 8 bouwkavels zullen worden ingevuld.
BEVEREN. Aan de Soldatendreef, gelegen tussen de Kallobaan en de Lt Van Eepoelstraat, komt een verkaveling met percelen bouwgrond tussen de insteek Sodatendreef – Handboogstraat. De bedoeling is er 8 bouwkavels ter beschikking te stellen voor gesloten – en halfopen bebouwing. Plus ook nog 7 garages en een aanleg van ongeveer 50 m nieuw wegenis die in het verlengde van het bestaande stuk doodlopende Soldatendreef zal komen.

Er wordt wel gezorgd dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is tussen de LT Van Eepoelstraat en de Soldatendreef via de nog in uitbouw zijnde Handboogstraat. Er zullen aan de aansluiting met de verkaveling Handboogstraat verkeerspaaltjes in de rijweg voorzien worden.

Er kwam tegen het ontwerp 1 bezwaar binnen van 5 buurtbewoners uit 5 woningen. Zij vreesden dat in de toekomst in hun doodlopend straatje 13 auto’s meer zullen langs komen. Hun kinderen spelen en tennissen er zelfs op straat omdat er geen verkeersdrukte is. Ze vrezen dat het niet meer zal kunnen. Hun voorstel was een in -en uitrit nemen aan de verlenging van de Soldatendreef aan de Handboogstraat.

De Soldatendreef breidt uit van 5 naar 13 woningen en in de Handboogstraat staan 12 woningen. Dus een geringe woon-en verkeersdruk die ook verdeeld is over twee straten. De gemeente vond het bezwaar dan ook ongegrond omdat er geen doorgaand verkeer zal rijden.(r.d.)