Kunst in Belsele

BELSELE. De werkgroep 'Kunst in Belsele', die 3 jaar geleden werd opgericht na de dorpsverfraaiing, zal samen met de stad Sint-Niklaas kunstwerkwerken in het centrum van het dorp plaatsen.

 

Op het dorpsplein komen twee nieuwe kunstwerken: naast de kerk komt 'De Klokkenlapper' van Koen Rossaert te staan en aan de pomp krijgen de 'Wassende vrouwen' van Dora De Koninck een plaats. Aan het sport- en cultuurcentrum De Klavers komt het werk 'Olympische ringen' van Hugo Van der Wilt.

 

Alle kunstenaars zijn afkomstig uit Belsele. Koen Rossaert staat in het dorp bekend als beeldhouwer en bronsgieter. Zijn 1 meter hoge beeld 'De klokkenlapper' verwijst naar de spotnaam van de inwoners van Belsele. Het beeld 'Wassende vrouwen' van de Belseelse kunstenares Dora De Koninck is 1,65m hoog stelt 2 wassende vrouwen en een spelend kind voor. De beeld 'Olympische ringen' van Hugo Van der Wilt is 2,70m hoog en uit roestvrij staal gemaakt.

 

De onthulling van de beelden zal wellicht ergens in 2009 zijn. De beelden 'De Klokkenlapper' en de 'Wassende vrouwen' moeten immers nog in brons gegoten worden. (mb)