Eind van de maand weer Hoogstraat kermis

Image
een winnaar bij de trekpaarden in 2007
BAZEL. Eén van oudste en meest aantrekkelijke wijkkermissen in de Wase regio is deze uit de Hoogstraat in Bazel. Er wordt daar al gefeest met kermis van in de jaren twintig van de vorige eeuw. Wat meer is, sedert 1950 staan er elk jaar zonder onderbreking wielerkoersen op het programma.

 

Ook de Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden is 20 jaar terug ontstaan in de Hoogstraat maar moest omwille van de internationale regels en de hogere kwalificatie noodgedwongen verhuizen naar de dorpskern. Deze wijziging heeft de organisatoren over enkele jaren terug er toe aangezet om de kermis zelf een nieuwe impuls te geven en uit  te breiden met een Feest- en Paardenjaarmarkt.

Er wordt gestart op vrijdag 25 juli met een openingsbarbeque waar iedereen zich kan inschrijven voor deelname.

 

Zaterdag 26 juli is er dan de wedstrijd voor nieuwelingen. Na de wedstrijd starten de proeven voor De Sterkste man (open) van Vlaanderen met deelname van verschillende buitenlanders.s’Avonds volgt de Mega-Maesfuif.

 

Op zondag 27 juli krijgen we dan de Feestmarkt samen met de Paardenjaarmarkt. Hier zijn er steeds nieuwe attractie’s van allerlei soort die de bezoekers steeds opnieuw aangenaam verrassen.

De paardenjaarmarkt die eveneens start om 12u is op enkele jaren uitgegroeid tot een buiten onze regio gekend evenement. Vorig jaar schreven net minder dan 99 Belgsche trekpaarden en landbouwrijpaarden in.

 

Maandag 28 juli worden de wielertoeristen uitgenodigd voor een wedstrijd van WAOD voor verschillende leeftijden. Gelijktijdig wordt er geschoten op de liggende wippen in de feesttent. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BAZEL. Hoogstraat kermis werd traditioneel ook opgefleurd door een wielerwedstrijd op zaterdag. De juniores moesten er 12 ronden van 6,5 km rijden of een afstand van 78 km. Minder dan in een gewone...

BAZEL. Komend weekend staat Hoogstraat-Kermis weer op het programma. Deze is een van de oudste wijkkermissen uit de regio maar wel levendiger dan ooit, en georganiseerd door WSC Hoger Op. De start...

Op zondag 26 juli komen ruim 90 Belgische trek- en landbouwrijpaarden naar de paardenjaarmarkt in Bazel.BAZEL. De Hoogstraat-kermis in Bazel is een kranig oudje van meer dan 80 jaar. De lange...