Verschillende werken in centrum Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. De werken die het centrum van Sint-Gillis-Waas een nieuw uitzicht moeten geven, gaan in augustus onverminderd verder. Daardoor zal de verkeersstroom tussen De Klinge en Sint-Niklaas, dat normaal door Sint-Gillis passeert, omgeleid worden.

 

5 tot 7 augustus

 

De  Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) voert van 5 augustus tot en met 7 augustus werken worden uit op het kruispunt Blokstraat - Kronenhoekstraat.  Daardoor is verkeer van de Blokstraat naar de Herenstraat in 2 richtingen niet mogelijk. Het blijft wel mogelijk om van de Kronenhoekstraat naar de Herenstraat en van de Blokstraat naar de Zwanenhoekstraat te rijden.

 

Het verkeer van De Klinge naar Vrasene wordt omgeleid via de Herenstraat, Kronenhoekstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Lage Kerkwegel, Samelstraat en Blokstraat. Het verkeer in de omgekeerde richting krijgt een omleiding via de Blokstraat, Nieuwstraat, Kerkstraat, Kronenhoekstraat en Herenstraat.


Het verkeer tussen Sint-Niklaas en Meerdonk wordt omgeleid via de Samelstraat en Blokstraat.
 

 

11 tot 14 augustus

 

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 augustus gaan de nutsmaatschappijen aan het werk in de Kerkstraat, tussen de openbare bibliotheek en het kruispunt met de Stationstraat en de Kronenhoekstraat. Het doorgaand verkeer wordt in deze periode omgeleid via de Sint-Niklaasstraat, Kasteelstraat, Kerkstraat, Pompstraat, Gaverstraat, Houtvoortstraat en Reepstraat. Ter hoogte van het Heilig Hart is voor het doorgaand verkeer aangeraden om te rijden via de Samelstraat, Kemphoekstraat en zo via de parallelweg met de N49 naar de De Klinge te rijden.

 

Het verkeer tussen Sint-Niklaas, Meerdonk en Vrasene wordt in het centrum omgeleid via de Samelstraat.

De Kronenhoekstraat blijft bereikbaar via de Stationstraat.


 

vanaf 18 augustus

 

Vanaf 18 augustus gaan de oude bibliotheekgebouwen tegen de vlakte. Tijdens de afbraakwerken zal er slechts zeer beperkte toegang tot de parking zijn voor gemotoriseerd verkeer. De bibliotheek, Kind en Gezin, de kinderopvangdienst en het kerkhof blijven wel vlot bereikbaar via de omliggende voetwegels. Als alles vlot verloopt zijn de afbraakwerken midden september afgelopen zijn.

 

Op 18 augustus 2008 start fase 4 van de centrumwerken. Dan wordt het kruispunt Kronenhoekstraat/ Blokstraat/ Herenstraat en de Kronenhoekstraat vanaf het kruispunt met de  Blokstraat tot aan de oprit van warenhuis GB onder handen genomen. Bij gunstig weer zal deze fase van de werken 8 weken duren.
 
Om de verkeersstroom in goede banen te leiden, gelden er een aantal omleidingen. Het verkeer van De Klinge naar Sint-Niklaas wordt omgeleid via de Reepstraat, Houtvoortstraat, Gaversstraat, Pompstraat en Kerkstraat. In omgekeerde richting gaat het verkeer via de Kasteelstraat, Kerkstraat, Stationstraat, Houtvoortstraat en Reepstraat.
Het verkeer van De Klinge via centrum Sint-Gillis-Waas richting Vrasene wordt omgeleid via de Reepstraat, Houtvoortstraat, Pompstraat, Kerkstraat, Kasteelstraat,Samelstraat en Blokstraat. In omgekeerde richting gaat het dan via de Blokstraat, Nieuwstraat, Kerkstraat, Stationstraat,  Houtvoortstraat en Reepstraat.


Doorgaand zwaar (+3.5-ton) verkeer van De Klinge naar Vrasene en omgekeerd moet de omleiding volgen via de rotonde Kluizendijkstraat (’t Kalf), Hogewatergangweg, Kemphoekstraat en Okkevoordestraat. (mb)

 

Image
De kaart met daarop de delen van het centrum die met grootse werken worden aangepakt.

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Vanaf 18 augustus mag in de Nieuwstraat maar in één richting worden gereden. De maatregel komt er omdat de straat te smal is voor verkeer in beide richtingen,...

SINT-GILLIS-WAAS. Op maandag 14 april 2008 start fase 12 van de centrumwerken in Sint-Gillis-Waas. De start van deze fase brengt een aantal veranderingen in het verkeer met zich mee: vanaf maandag...

Als alles volgens plan verloopt, ziet het centrum van Sint-Gillis-Waas er vanaf september 2009 zo uit.SINT-GILLIS-WAAS. Donderdagochtend heeft burgemeester Audenaert aan de Zwanenhoekstraat het...

Schepen Lippens bij een van de drie dynamische bordenSINT-GILLIS-WAAS. Deze voormiddag plaatste aannemer Reganijs drie dynamische borden aan de kerk, in de Reepstraat en in de Blokstraat. Op...

SINT-GILLIS-WAAS. Op 1 februari 2008 start de heraanleg van het centrum van Sint-Gillis-Waas. De werken zullen ruim twee jaar duren en zullen ongetwijfeld heel wat ongemakken met zich meebrengen. Om...

SINT-GILLIS-WAAS. Vanaf maandag 26 februari worden nutswerken uitgevoerd aan de pare zijde van de Kerkstraat tussen de school De Klimop en de bibliotheek. Om veilig verkeer te garanderen wordt er...