Toeristisch Infokantoor De Route erkend door Toerisme Vlaanderen

SINT-GILLIS-WAAS. Toen in 2006 het gemeenschapscentrum De Route opende, kreeg het toeristische infokantoor er onderdak. Bijna 2 jaar na de opening is het infokantoor erkend door Toerisme Oost-Vlaanderen. Door de erkenning kan de service uitgebreid en verbeterd worden.

 

Sinds 9 september 2006 biedt het toerische infokantoor informatie over toeristische trekpleisters in Sint-Gillis-Waas. Van begin had de gemeente de ambitie om het kantoor te laten erkennen door Toerisme Oost-Vlaanderen. Hiervoor moest het kantoor aan een aantal voorwaarden voldoen zoals voldoende openingsuren en bewegwijzering. Nu, bijna 2 jaar na de openinh voldoet het kantoor aan alle voorwaarden en is het erkend door Toerisme Oost-Vlaanderen. Daardoor kan Sint-Gillis-Waas het aanbod toeristische informatie gevoelig uitbreiden. Bezoekers kunnen er nu niet alleen terecht voor brochures over de gemeente maar voor informatie over de kust, kunststeden, brochure Vlaanderen Vakantieland,…

 

Sint-Gillis-Waas heeft nog meer plannen om de gemeente toeristisch aantrekkelijker te maken. Daaraan werkt de 'Stuurgroep Toerisme'. De groep is verantwoordelijk voor de informatie in de toeristische folder, up to date houden van de wandelroutes, inventarisatie rust- en picknickbanken en bekijken nieuwe locaties. Het is de bedoeling om van de gemeente een wandel- en fietsgemeente te maken. De Tempusroute, een fietstocht van 38 km, is daar een mooi voorbeeld van. Deze fietstocht brengt de fietser langs de vier deelgemeenten van Sint-Gillis-Waas en is een echte aanrader. (mb)