Groen! maakt bekend dat Beveren Fairtrade gemeente is

Image
Groen! heeft ook een bord gehangen in Melsele.
BEVEREN. Groen! heeft zaterdagvoormiddag 4 borden geplaatst waarop te lezen staat dat Beveren een Fairtrade gemeente is. Het initiatief werd genomen opdat het gemeentebestuur zelf er geen plaatste omdat een ambtenaar van het Vlaamse Gewest advies gaf ze niet te plaatsen om verkeersveiligheidsredenen.

 

Achteraf kwam vanuit Brussel wel een toelating onder voorwaarde dat de veiligheid van de weggebruikers er net door in gevaar zou gebracht worden. Maar Beveren deed toch niet mee.

 

Ook de GROS werd er bij betrokken. "Dat zijn heel brave mensen en zij legden zich neer bij wat het schepencollege zei. Ze plaatsten die borden dan in het Cultureel Centrum, in het gemeentehuis en zo.", aldus Ludo De Block, gemeenteraadslid voor Groen!.

 

Dat Beveren een 'bloemengemeente' is werd ook door een bord langs de Gewestweg aangeduid. Dat bleef er 4 maanden zonder vergunning staan omdat er volgens Groen! een ambtenaar op de groendienst zat met haar op de tanden die vond dat er zoveel voor het groen en bloem door zijn dienst werd gedaan, dat het bord 'Bloemengemeente' er moest staan, net voor het rondpunt aan Cortewalle.

 

Groen! ijverde nu voor de borden van Fairtrade-gemeente en het maakte zelf borden en hebben die zaterdagmorgen op drie plaatsen gezet: aan de watertoren op de Kruibekesteenweg op een stuk privégrond, aan het Zillebeek bij het uit Vrasene komen aan het kruispunt Klaasdekkerstraat - Mosselbank en in Beveren Centrum achterkant Kloosterstraat naast de busbaan.

 

Image
Gemeenteraadslid voor Groen! Ludo De Block onthulde het bord in aanwezigheid van leden van Groen!
 

 

Ook in Melsele hangt een bord 'Fairtrade gemeente'. De passanten zullen nu wel weten dat Beveren de actie voor eerlijke handel steunt. (R.D.)

 

Lees ook:

In Zwijndrecht hangt er al enige tijd een fair-tradebordBEVEREN. Zaterdagvoormiddag gaat Groen! een aantal fair trade borden plaatsen langs de invalswegen van Beveren. Dat is een reactie op het...

BEVEREN. De gemeente kreeg in juli 2006 als 4de gemeente in Oost-Vlaanderen de titel van Fair-Trade, als gevolg van de inzet van de GROS en de lokale wereldwinkels. Fair Trade wijst er op dat de...