Actie veilig schoolbegin in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Met het nieuwe schooljaar in aantocht maakt de Sint-Niklase politie zich klaar voor de actie 'Veilig schoolbegin'.  Een verkeersveilige omgeving is voor de onderwijsstad, waar ruim 20.000 personen onderwijs volgen, geen overbodige luxe. Snelheidsovertreders, foutparkeerders en opgevoerde bromfietsen mogen zich aan een bezoekje van de politie verwachten.

 

Tot eind september houdt de Sint-Niklase verscherpt toezicht in omschoolomgeving en op belangrijke verkeersknooppunten in de stad zoals de Hofstraat, Parklaan en Grote Markt. De eerste week treedt de politie preventief op. Dat betekent dat diegene die een overtreding begaat, hierover aangesproken zal worden maar geen boete krijgt. Na 8 september mogen overtreders in de geldbuidel tasten. Jongeren tussen 12- en 16 jaar kunnen verplicht worden om een verkeersles te volgen.

 

Wie zijn of haar kennis van de wegcode wil opfrissen, kan van 1 tot en met 5 september terecht bij het verkeersmagazine 'De Verkeerskrak' op TV Oost, na het nieuws. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Bij het begin van het schooljaar kondigde de Sint-Niklase politie verscherpte controles aan met de bedoeling een veiliger verkeer te creëren voor schoolkinderen. Tijdens de eerste...