Blauwe Veter Expo voor 25 jaar Handicap International

ImageSINT-NIKLAAS. Nog tot 12 september staat de 'Blauwe Veter Expo' van Handicap International op het Stationsplein te Sint-Niklaas. De Blauwe Veters verwijzen naar het werk dat Handicap International in 60 landen uitvoert met en voor personen met een handicap. De expo, georganiseerd ter gelegenheid van 25 jaar Handicap International, toont het werk van verschillende kunstenaars die een antwoord proberen te geven op de vraag: "En jij? Wat doe jij met je Blauwe Veter?".

 

De tentoonstelling bestaat uit 36 werken, gekozen door een professionele jury. De kunstwerken werden op groot formaat gefotografeerd en op zeilen gedrukt. Ze staan op de boulevard aan het station en worden ’s nachts verlicht. Bij de geselecteerde kunstwerken zijn  bekende namen als de modeontwerper Olivier Strelli, Pierre Dujardin, de cartoonist Kroll, stripauteur Laudec… maar ook hobbykunstenaars, studenten van kunstscholen en kinderen.

 

Image
's Nachts worden de werken verlicht.
Op een aantal van de doeken getuigen cijfers van het belang van het werk van Handicap International in ontwikkelingslanden voor mensen met een handicap. In ontwikkelingslanden gaat 98% van de kinderen met een handicap niet naar school. Wereldwijd moet 80% van alle personen met een handicap rondkomen met minder dan een euro per dag.

 

Tijdens de wereldmarkt op Villa Pace verzorgt Handicap International ook een stand rond het thema toegankelijkheid. "Sint-Niklaas steunt Handicap International door de Blauwe Veter Expo te ontvangen", zegt Wouter Van Bellingen, Schepen van Jeugd, Internationale Samenwerking en Burgerzaken. "Tijdens Villa Pace zetten we ons in voor toegankelijkheid voor mensen met een handicap, in Sint-Niklaas en overal te wereld. De Blauwe Veter Expo zal twee weken lang te zien zijn op de esplanade aan het Stationplein en op de wereldmarkt van Villa Pace werkt Handicap International rond ditzelfde thema samen met lokale organisaties."

 

info: handicap-international.be en blauwe-veters.be (mb)