Onvergetelijke slotmanifestatie Olympische Spelen in WZC Wissekerke

Image
Het slotmoment van de Olympische Spelen in Wissekerke.
BAZEL. In de cafétaria van het WZC Wissekerke vond de eindhappening plaats van de eigen gehouden Olympische Spelen. Het begon reeds ’s middags met een aangepast eetmaal waarbij ook burgemeester Denert aanwezig was.De proclamatie en de huldiging van de laureaten van de Wissekerkse Spelen werd geleid door Hilde Van Look.

Zij moest OCMW-voorzitter Raf Spinoy verontschuldigen maar geen nood, want met de plaatsvervangende voorzitter, Mimi Wuyts, kregen de deelnemers van de Olympische Spelen, de sympathisanten en alle bewoners een, bijzonder hartelijke dame in hun midden.

 

Mimi was vereerd aanwezig te mogen zijn op de plechtigheid en bij het doven van de Olympische  fakkel die te midden van alle aanwezigen niets dan gouden vlammetjes toonde.


Mimi Wuyts dankte de initiatiefnemers en alle medewerkers: "Het bewijs is hier geleverd dat het rusthuis, het huis van Wissekerke, een thuis is voor iedereen. De kinderen en kleinkinderen van de bewoners kunnen daar zeker mee gelukkig zijn".

 

Hilde Van look kon dan beginnen met het bekend maken van de uitslagen van de Spelen. Iedereen had op de resultaatborden tijdens de wedstrijden al kunnen vaststellen dat het een nek aan nek race was met een spannende eindstrijd tussen de 5 teams met samen bijna honderd deelnemers. De’ teams vertegenwoordigden de afdelingen uit het WVC Wissekerke. Ze moesten deelnemen aan een zevental proeven. De winnaars van elke proef mochten een olympische beker in ontvangst nemen.

 

De ‘Waterspelen’ werden gewonnen door het team van het Vergeet mij nietje. De afgevaardigde kreeg de trofee uit handen van waarnemend voorzitter Mimi Wuyts.

 

De overwinning in de petanqueproef was voor het team van de 'Zonneweg'. OCMW-raadslid Herman Laureys overhandigde de beker.

 

Voor de ‘Parachute’ hadden drie teams het maximum der punten: de zonneweg, de Bloemenweide en het vergeet mij nietje. Dit laatste team werd winnaar en kreeg de beker van OCMW-secretaris Luc Meyntjens.

 

Eugène Vergauwen, voorzitter van de bewonersraad van WZC Wissekerke, kreeg de eer de beker te mogen overhandigden aan de ‘Bloemenweide’ voor het winnen van de 'Waslijnquiz'. En dat na een week met ‘Vergeet mij nietje’.

 

De 4 op-een-rij-proef werd gewonnen door de ploeg van ‘Zonneweg’. Severin De Ben,overhandigde de beker.

De Volksspelen waren voor net team van de afdeling ‘De Biekorf’. Karine Van Landeghem, de dagelijks verantwoordelijke voor net rusthuis, gaf deze beker af.

 

Tenslotte won de afdeling ‘Vergeet mij nietje’ ook nog de fietsmarathon met 10.810 km en Chris D’Hooghe, de coördinator hoteldiensten van het rusthuis, overhandigde deze beker.

 

Na optelling der punten kon het podium worden opgevuld. Het Olympisch brons was voor het team ‘Bloemenweide’. Nathalie Geerts overhandigde het brons.


Herman Laureys mocht het protocol vervullen voor het zilver en dat ging naar het ‘Vergeet mij nietje’.


Tenslotte had Mimi Wuyts de eer om het goud voor 2008 aan het team van de ‘Zonneweg’ te schenken. Dat werd onthaald op een daverend applaus.

 

Omdat het met een 4de plaats net naast het podium viel, kreeg ‘de Biekorf’ toch ook nog een prijs. ‘Het Vlinderbos’ kreeg de beker van het enthousiaste team. Als  blijk van dankbaarheid omdat deze Olympische Spelen mochten georganiseerd worden en ook omdat het personeel werd vrijgegeven om deel te nemen in de teams, werd aan de dagelijkse verantwoordelijke van van Wissekerke, Karine Van landeghem, het kunstwerk  het beeld van 'De Olympische droom' overhandigd.

 

Hierna weerklonk de Belgische hymne ter ere van de laureaten. De Olympische vlaggen werden naar voor gebracht en van de stok gehaald en netjes opgevouwen. Einde van de Spelen.


Eugène Vergauwen van de bewonersraad bedankte het personeel voor hun inzet. Hij vroeg en kreeg een daverend applaus in de richting van alle medewerkers. Eugène kon ook nog meedelen dat niemand werd betrapt op doping! Het waren dus 'zuivere' Olympische Wissekerkse Spelen. Als afsluiter werd nog aan elke deelnemer uit alle teams een  medaille overhandigd. De vlam werd gedoofd met de belofte dat over 4 jaar, in 2012, er weer Olympische Spelen van WZC Wissekerke zullen zijn. (Rolf Duchamps)

 

Image
Winnaar van de petanque werd de afdeling ‘Zonneweg’. Beker overhandigd door herman laureys OCMW-raadslid.

 

Image
OCMW-secretaris Luc Meyntjens overhandigde de beker van de parachute-proef aan 'Vergeet mij nietje'

 

Image
De winnaars van de waslijnquiz waren de spelers van de 'Bloemenweide'. Beker overhandigd door Eugene Vergauwen, voorzitter van de bewonersraad.

 

Image
Karine Van Landeghem overhandigde de beker aan de afgevaardigde van het team 'De Biekorf' dat de volksspelen won.

 

Image
De afgevaardigde van 'Vergeet mij nietje' winnaars van de waterspelen. Rechts Mimi Wuyts, waarnemend voorzitter.

 

Image
4 op een rij ging naar de afdeling 'Zonneweg'. Severin De Ben schonk de beker.

 

Image
Het brons ging naar 'Bloemenweide', overhandigd door secretaris Luc Meyntjens.

 

Image
Zilver voor 'Vergeet mij nietje' met Herman Laureys.

 

Image
Goud voor 'Zonneweg'. De teambegeleider, fier met het goud, samen met twee spelers-teamafgevaardigden. Op de achtergrond de Olympische vlam.

 

Lees ook:

BAZEL. Het is een mooie traditie dat de Orde van Mercator uit Rupelmonde met Prins Carnaval op maandag van Carnaval naar het Woon-en Zorgcentrum Wissekerke komt. Geladen met attenties kwam de groep...

KRUIBEKE. Voor de derde maal op rij werd er tijdens de maanden juli en augustus een vakantieproject georganiseerd in het woonzorgcentrum Wissekerke. Dit jaar keerden de bewoners, samen met hun...

KRUIBEKE/ BAZEL. In het rusthuis Wissekerke bazel wordt een, opnamepolitie gevolgd die vooral de plaatselijke bevolking een opname wil bezorgen. Officieel kreeg het WZC een erkenning voor, 82 bedden...

KRUIBEKE. Vorig jaar waren de bewoners van het woon- en zorgcentrum Wisserke, net als iedereen, gek van de Olympische Spelen. Omdat ze niet naar China konden, organiseerden ze zelf hun eigen Spelen....