Reynaertschool kreeg nieuwe look

Image
Toen de kinderen op school kwamen werden ze verwelkomd door de directrice (2de van links) en kregen ze een vliegervlagje en een ballon.
KRUIBEKE. De eerste schooldag startte in de Reynaertschool in de Kattestraat  op een onvergetelijke manier. Er was voor zoveel nieuwe dingen gezorgd dat het net was of de kinderen kregen er zomaar een nieuwe school bij. Aan het schoolhek werden de leerlingen én de uitgenodigde ouders verwelkomd door de nieuwe directrice Martine Goossens en een leerkracht overhandigde alle kinderen een vlagje in de vorm van een vlieger. Daarop stond te lezen wat er allemaal werd vernieuwd in 'Hocus - Pocus'.

 

"Ontdek snel jullie: nieuwe toiletjes in keitoffe kleurtjes, origineel geschilderde klassen, super flashy refter met theater; opgesmukte boekentasrekken, kleurrijke gangen … in de lagere school.", stond te lezen.

Voor iedereen was er ook een ballon waarop stond 'In het GO! Is iedereen een VIP'.

 

De volledige vernieuwing mag op naam geschreven worden van leerkrachten, het onderhoudspersoneel die zo goed als al hun vrije tijd hebben opgeofferd om te komen werken. Het

Image
De nieuwe directrice Martine Goossens schouwt haar leerlingen vlak voor de schoolstart.
resultaat is fantastisch en in de refter trok directrice Goossens een gordijn open en er kwam een heus theater te voorschijn. Een luxe-theater is dat waar de leerlingen zich zullen kunnen ontplooien als jonge acteurs, waar ze zich kunnen leren uiten of waar ze komen vertellen. En van luxe gesproken, de inrichting van de refter kan best gecatalogeerd worden in de groep van vijf sterren.

 

Opvallend is de ligging van de school. Geen enkele andere Kruibeekse school heeft zo’n prachtig groen decor. Groene ruimte en groen zo ver men kijken kan. Hier ademt men nog gezonde lucht in. Als ze op de Reynaertschool nu nog aan een degelijke fietsenstalling geraken dan wordt het er nog meer super. Er werd al eens bij de gemeente aangeklopt maar zonder gevolg voorlopig. Gemeenteraadslid Julien Mertens (sp.a) wil wel eens horen of minister Kathleen Van Brempt er iets kan aan doen.

 

De Reynaertschool beschikt nog over drie volwaardige kleuterklassen zoals dat al jaren is. De komst van een kleuterschool die bij de gemeenteschool hoort,heeft niet te veel schade berokkend aan het aantal. Maar het wordt wel gevoeld. Wat wil je, vroeger werden de kleuters van Kruibeke verdeeld onder drie scholen, nu zijn er dat vier.

 

Image
De directrice Martine Goossens telt af 3… 2… 1… de ballonnen worden opgelaten en het schooljaar begint.
 

 

Wanneer iedereen op school was, de 50 kleuters en de ongeveer evenveel lagere schoolkinderen, werden de ballonnen van het lager klaar gemaakt om ze als start van het nieuwe schooljaar op te laten. De 3 leerkrachten van de kleuterafdeling en de 6 van de lagere school, trokken dan met de kinderen naar binnen en het schooljaar 2008 - 2009 ging definitief van start. (ROLF DUCHAMPS)