Gewestelijke Maatschappij Huisvesting bouwt koopwoningen in Rupelmonde

BEVEREN/RUPELMONDE. Nog in september zal de GMH Beveren starten met de bouw van 3 hedendaagse sociale koopwoningen in de wijk Schaudries te Rupelmonde. Deze geschakelde woningen van architecte Carla Colazzo zullen door hun vormgeving en hedendaagse stijl de buurt aangenaam kleuren.

 

Niet enkel de uitstraling heeft een meerwaarde, maar zeker ook het plan van de woningen mag gezien worden. Het gaat om woningen met 3 slaapkamers, een geïntegreerde garage én een ruime tuin op het zuiden. Het meest interessante aan deze woningen zijn de livings die  uitgeven met een vide op de overloop.  Door de open trap en het schuine dak in de living, krijgen de bewoners er een aangenaam ruimtelijke leefruimte.

 

Belangrijk is ook het ecologische aspect van deze nieuwe woningen.Er zal o.a gebruik gemaakt worden van een zonneboiler en hergebruik van regenwater. Samen met de vaste ingrepen op ecologisch vlak, maken deze extra’s dat ook dit project van de GMH ook meer dan voldoende scoort op het gebied van ecologie.

 

De werken worden uitgevoerd door aannemer Vekemans & Zoon uit Baasrode. De woningen zullen vermoedelijk einde 2008 / begin 2009 bewoond kunnen worden. Door deze sociale koopwoningen voorziet de GMH met haar ontwerper Carla Colazzo opnieuw een meerwaardeproject in de gemeente Kruibeke waar de maatschappij echt thuis is.(Rolf Duchamps)