Nieuwe gezinswoningen in Kalishoekstraat

MELSELE. Deze week starten de afbraakwerken en de opbouw van 4 gezinswoningen in de Kalishoekstraat te Melsele. Omwille van de schaarste van betaalbare bouwgronden in deze tijd streeft de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij naar inbreiding. Oude of verwaarloosde woningen worden vervangen door nieuwe kwaliteitsvolle woningen. Op drie vrijgekomen percelen gelegen in het begin van de Kalishoekstraat worden kwaliteitsvolle 'kleine gezinswoningen' gebouwd. Een klassiek, bescheiden volume met zadeldak wordt opgenomen in de bestaande morfologie van de omgeving.

 

De 4 rijwoningen hebben een uiterst hedendaagse architectuur, met onder meer een gebogen gevel op het gelijkvloers. Alle woningen hebben 3 slaapkamers en een ruime overloop. Klassiek binnen de visie van de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij is het ecologisch aspect: doorgedreven isolatie en ventilatie (méér dan wettelijk verplicht), zonneboiler voor het sanitair warmwater, smelten door de architectuur samen tot één volume onder één groot dak.

 

De woningen hebben elk een tuin met een terras. Het geheel wordt op het einde van de tuin afgewerkt met een houten volume waarin de tuinbergingen voorzien zijn. De ontwerper is EX-IT architectuur uit Beveren en de aannemer is Damman uit Deerlijk.

 

De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren is ervan overtuigd dat dit project dankzij architectuurkwaliteit, een meerwaarde biedt voor de omgeving. Bovendien is zij bijzonder verheugd dat dergelijk kwaliteitsvol project kan aangeboden aan haar kandidaat-huurders. (Rolf Duchamps)