Beverse pastoor wordt vader!

HAASDONK/BEVEREN. Als we de berichtgeving mogen geloven van Willy Blommaert en zijn vlinders is er deze week een schandaal van formaat boven water gekomen in de gemeente Haasdonk. Pastoor Dick Den Blauwe zal daar binnenkort vader worden. Alles kwam aan het licht toen burgemeestersvrouw Myriam Van Remoortere het vaderschap van haar toekomstige zoon opbiechtte. Het paar wil zelfs hun zoon laten dopen en hoopt daarvoor op de toestemming van de weergoden. We omschrijven het voorval nader.

 

Het is de vermaarde Carnavalsvereniging de Nachtvlinders die de stunt in de openbaarheid brengt want op zondag 21 september wordt de nieuwe reus 'Fons De Moppentapper' gedoopt.  Zoals traditie bij elke reus, wordt er een vader, moeder, meter en peter gekozen. En het is in dat onderdeel dat pastoor Dick den Blauwe voor het vaderschapvolmondig 'ja' zei. 

 

De pastoor ziet er zelfs het ludieke van in en grapt zelf dat hij dan zo toch nog vader kan worden.  Myriam Van Remoortere, echtgenote van burgemeester Van de Vijver, zal moeder zijn van de nieuwe reus. Meter is Ann Cool en peter Raoul Van Meirvenne.

 

Wanneer de Nachtvlinders iets dan is het groots. Dat is nu niet anders. Ze hebben al twee reuzen met  Prins Koven I uit 1982 en de reus Jos De Kasseidief uit 1986.  Haasdonk heeft dus al 22 jaar moeten wachten alvorens een nieuwe reus te vieren.  Fons de Moppentapper wordt een echte reus onder de reuzen.  Hij is maar liefst 6,5 meter hoog en zal daarmee de hoogste reus van Oost-Vlaanderen zijn en behoren tot de hoogste reuzen van Vlaanderen.

 

De reus is gemaakt naar gelijkenis van dorpsfiguur en carnavalist Fons Moordtgat. Fons is met zijn 81 jaar het oudste lid van de Nachtvlinders.  Hij stond mee aan de oprichting van de carnalvalvereniging, was jarenlang penningmeester en is zelfs nu nog actief. Fons staat bekend, hoe kan het ook anders, als een echte vrolijke ‘tiest’ die graag mopjes tapt. Als eerbetoon maken de Nachtvlinders de reus naar zijn gelijkenis.

 

Op zondag 21 september wordt de reus 'Fons de Moppentapper' voor het eerst onthuld door zijn ouders pastoor Dick Den Blauwen en Myriam Van Remoortere samen met peter Raoul Van Meirvenne en meter Ann Cool. De nieuwe telg zal om 16 uur plechtig gedoopt worden op het Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk. 


Alle Beverse reuzen, een 16-tal, zullen hiervoor worden opgesteld op het plein en een grote kring vormen rond het publiek.  Om de plechtigheid op te vrolijken zal de tirolergroep 'Tirolergruppe Flösser' optredens geven met o.a. een Oostenrijkse dansshow, Tirolermuziek en een echte Jodelaar. 

Kinderen kunnen zich amuseren met een springkasteel en grime.  Daarnaast is er rond het plein van 13 tot 18 uur een ambachten- en rommelmarkt.  Wie wil deelnemen aan de rommelmarkt kan nog inschrijven bij Willy Blommaert, tel 0475 32 28 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De doop van Fons de Moppentapper wordt gesteund door 'Beveren Zomert'.

 

Vermelden we  ook nog dat de Nachtvlinders op zaterdag 6 september hun jaarlijkse barbecue organiseren.(Rolf Duchamps)