Rioolzuiveringsinstallatie zet deuren open

Image
Het zuiveringsstation aan de Nerenhoek.
BEVEREN/VRASENE. De nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Beveren, gelegen aan de Nerenhoek 1 te Vrasene, zet op zondag 7 september haar deuren open van 13u30 tot 17u30. Het wordt niet alleen een leerrijk, maar ook een plezierig evenement in samenwerking met Natuurpunt WAL en Oxfam!  De vraag die een antwoord zal krijgen is: wat gebeurt er met het vervuilde water? Waar loopt het naartoe?

 

Natuurpunt begeleidt een korte verkennende natuurfietstocht waarbij historiek en natuur van het boerenlandschap in beeld komen. Medewerkers van Aquafin staan doorlopend ter beschikking voor een deskundige rondleiding op de installatie. Ondertussen kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel of hun kans wagen met de kleurwedstrijd, terwijl Clown Nico voor grappen, grollen en kleurrijke ballonnen zorgt.

 

Sportievelingen die met de fiets komen, worden beloond met een gratis consumptie. Voor leerkrachten ligt er een onthaalpakket over waterzuivering klaar. Bovendien ontvangen alle bezoekers een gratis stripverhaal van de hand van Jan Bosschaert. (R.D.)

 

Lees ook:

een zicht op een deel van de installatieBEVEREN. Het was maar meer dan logisch dat de weermaker had gezorgd dat er regen hing boven de Nerenhoek waar de rioolwaterzuiveringsinstallatie werd...