BS De Vierklaver huldigt nieuwe klaslokalen in

TEMSE. BS De Vierklaver gaat vrijdag nieuwe klassen inhuldigen. En dat is wel iets bijzonders want er werd geopteerd voor een modulaire systeembouw die voor het eerst in België voor een school wordt toegepast. Het is de firma Jan Snel Belgium BVBA die de bouw realiseerde. Zij stonden ook in voor de realisatie van ondermeer de Sint-Augustinuskliniek in Wilrijk en de jeugdinstelling in Mol.

 

Voor de Vierklaver was het bouwen van nieuwe klassen een noodzaak want oor het groeiend aantal kleuters kampte BS De Vierklaver met een nijpend tekort aan klaslokalen. Om een inschrijvingsstop te vermijden besliste de Raad van Bestuur om te investeren in 4 nieuwe klassen.

 

Omdat alles vrij snel moest gaan en men tegelijkertijd niet meer men geen  toevlucht meer wilde zoeken tot de gekende klascontainers, werd geopteerd voor modulaire systeembouw. Dit systeem is duurzaam, voldoet aan de strenge EPB-normen, de brandvoorschriften en is degelijk geïsoleerd. Dit is enerzijds interessant in het kader van zuinig energieverbruik en anderzijds voldoet het aan de vereiste geluidsnormen. Zulke bouw kan dus wel heel snel gaan want in de laatste week van juni werden de 2 oude containerklassen weggehaald, de eerste week van juli werden de grondwerken uitgevoerd en een week later werd reeds de ruwbouw geplaatst.


Vanaf 4 augustus volgde de verdere binnen- en buitenafwerking zodat op 23 augustus de grote verhuisdag kon gehouden worden en de klassen worden ingericht. Op 30 augustus kon reeds open-klas-dag worden gegeven.

Vrijdag 12 september komt de officiële inhuldiging er aan en die wordt voorafgegaan om 15u door de officiële voorstelling van het natuurleerpad voor kleuters. Dit wordt gedragen door een tiental dierenfiguren met bijpassende opdrachten voor verschillende leeftijdscategorieën, gaande van peuters tot de derde kleuterklas. (Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

Dina De Parade krijgt als 300ste leerling van BS De Vierklaver een leuk kadootje.TEMSE. Basisschool De Vierklaver uit Temse telt meer dan 300 leerlingen. Dat blijkt uit een recente telling. De...