Slalommen tussen de bieten in centrum Kieldrecht

Image
Bieten in de Dorpsstraat op dinsdagmorgen.
KIELDRECHT. Het bietenseizoen in de Polders is ingezet met een ouverture die al kan tellen. Dinsdagmorgen rond een uur of zeven werd de Dorpsstraat van Kieldrecht bezaaid met bieten. Een vrachtwagen was zijn lading verloren en van in de Dorpsstraat tot aan de Kreek lagen bieten zomaar te rapen. Maar ja, wat doet een mens daar mee? Er zelf het suiker uithalen gaat niet en tussen een boterhammetje kan je er ook geen schijfje van gebruiken. Misschien één of andere konijnenkweker ?

 

In ieder geval moest je het zien om het te geloven dat er zo’n massa bieten op de rijweg lag. Op de gemeentelijke diensten zagen ze het niet en daar werd het ook wat onderschat. Een mannetje van de reinigingsdienst sturen, was geen goede oplossing. Er moest zwaar materiaal aan te pas komen en daarvoor moet je bij de brandweer zijn. Zij kwamen opruimen. Snel werd berekend dat het wel een ton of 1000 kg bieten waren.


Bleek nadien dat een Poolse chauffeur, die voor de eerste keer de rit van Kieldrecht naar ergens in Henegouwen moest maken de bieten had verloren. Eer zijn euro viel, lagen ze al over wel 500 meter op het wegdek. Gelukkig nog dat er geen schade werd gemeld van autobestuurders die zo’n zware biet tegen hun autocarrosserie hadden gekregen. Het was immers slalommen tussen de bieten.(Rolf Duchamps)