Uit de Kruibeekse gemeenteraad

Image
Zo ziet de Kleine Veldstraat er voorlopig uit maar langs zal het niet meer duren of de schoolkinderen stappen door een prachtige straat.
KRUIBEKE. De knuffelzones aan de scholen in Groot-Kruibeke zetten de autobestuurders die voorbij komen aan om voorzichtiger te rijden in de schoolomgeving. Dat is volgens burgemeester Denert ook belangrijk. In de Langestraat staat een 'knuffelbord' aan een school waar de ouders hun kinderen niet zoveel met de wagen afzetten. Daarom werd door CD&V gereageerd dat de knuffelzone daar niet thuishoorde. De burgemeester vindt dus van wel.

 

Hij wil daar ook variabele borden plaatsen net als aan het Sint-Joris Instituut te Bazel, om op bepaalde tijdstippen voorzichtigheid te vragen. Aloles is de bedoeling om het verkeer af te remmen. Het plaatsen van onbemande camera’s langs de gewestweg krijgt in Kruibeke geen kans omdat uit metingen is gebleken, dat er te weinig 'overdreven snelheid' is. De snelheid ligt er zo laag dat er ook maar weinig overtredingen worden vastgesteld.

 

Burgemeester Denert heeft zich behoorlijk kwaad gemaakt omdat de werken aan de Kleine Veldstraat zoveel langer duren dan werd voorzien. Vooral omdat de kleuterschool Pius X daar gelegen is, moest bij het begin van het schooljaar alles klaar zijn voor een schoolerf ter hoogte van de school."De aannemer hield zijn woord niet om tegen 1 september alles af te werken", aldus Denert, "Ik ben nog zinnens geweest er zelf te gaan werken en er de pers bij te halen, maar ik heb me maar rustig gehouden omdat men anders weer zou zeggen dat ik mediageil ben. Maar de aannemer zal toch boetes moeten betalen en met dat geld zullen we weer investeren voor dingen rond de school." In Pius X zitten toch een zestigtal kleuters en het is een school in uitbreiding. Er kwam een 3de kleuterklas bij en 4 leerkrachten zijn er in dienst.


Image
Het pleintje voor de school krijgt vorm
Ter gelegenheid van de heraanleg van de Nieuwe Veldstraat, werden ook de communicatieleidingen ondergronds gelegd. Telenet maakte daarvoor een ontwerp op en legde het destijds voor aan de gemeente met een raming op ruim 8000 euro.


Ook de gietijzeren leidingen van de waterleiding werden er vervanghen door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en er hing een bedrag aan vast van 13.588 euro. De aannemer werkt nu druk verder en het ziet er bijzonder fraai uit ter hoogte van het wijkschooltje met een wegdek in  rode klinkers en een erf vlak voor de school

Repmond Rock Rally 2008, zit mooi verwerkt in het jeugdwerkbeleidsplan 2008-2010. dat vertaalt zich in een bedrag van 750 euro voor de organisatie, via de jeugdraad.

 

Volgens datzelfde jeugdbeleidsplan is eveneens 750 euro voorzien voor de organisatie van de 'Dag van de Jeugd 2008', welke in de gemeenteschool van Kruibeke werd georganiseerd. Het zijn vooral de jeugdbewegingen die de jongeren naar deze 'Dag van de Jeugd' brengen. Volgend jaar vindt deze dag plaats in Bazel.

 

De gemeente zal voor de vereniging 11.11.11., een bedrag van 5.000 euro klaar leggen als toelage. Dat bedrag is gebaseerd op de som die bij de inwoners werd opgehaald. De gemeente verdubbelt dat bedrag. Zich baserend op 2007, zal dus n u 5.000 euro voorzien worden.

 

De gemeentelijke technische dienst krijgt een stroomgroep voor de aanhangwagen, ter waarde van 30.000 euro.

 

Image
De Kleine Veldstraat ter hoogte van de school.
In de private verkaveling in de wijk 'Cauterhoek' langs de Filip De Pillecijnstraat, wordt het waterleidingsnet uitgebreid en dat kost 6052 euro maar dat valt ten laste van de verkavelaar.

 

Voor de eindejaarperiode zal de gemeente voor meerdere straten een kerstverlichting huren. Verwacht wordt dat dit, zonder BTW, op meer dan 17.000 euro zal komen.

 

In het vroegere politiecommissariaat in de Dorpsstraat te Bazel, moeten de ramen worden vernieuwd en dat is een werk dat op 20.935 euro wordt geraamd (plus BTW)


Garage Maes in de Barbierstraat moet dringend uitbreiden maar het probleem is dat deze garage is erkend als zonevreemd bedrijf. Daarom dat aan de gemeente werd gevraagd een bedrijven RUP op te maken waardoor de zonevreemdheid wordt opgeheven. De nabijgelegen Barbierbeek is geen beletsel omdat de uitbreidingsgrond er op voldoende afstand ligt.(Rolf Duchamps)