Opening crematorium Sint-Niklaas

Image
De prominenten bij de opening van het crematorium
SINT-NIKLAAS. Op 18 september vond de officiële opening plaats van het crematorium Heimolen in Sint-Niklaas. Op 6 oktober zal de eerste crematie kunnen plaatsvinden.

 

"Het is niets te vroeg", zegt directeur Kris Coenegrachts. "Nu al zijn er op piekmomenten zoals in december en januari wachttijden van vier-vijf dagen geen uitzondering." De Intercommunale, die ook het crematorium Westlede in Lochristi beheert, investeerde voor Heimolen 9 miljoen euro, waarvan 2,5 miljoen Vlaamse subsidie. De subsidie stelt ons in staat om van deze plaats iets bijzonders te maken: een gebouw met een sterke architectuur", aldus Kris Coenegrachts.

 

In het heel bijzondere blok met drie ovens is ook een technische ruimte waar warmterecuperatie plaatsvindt uit de rookgassen. Die gassen worden vrijwel volledig gefilterd. "We schatten dat jaarlijks slechts 5 kg stof vrijkomt, of misschien evenveel als dàgelijks via een openhaard thuis", zegt Coenegrachts.

 

Op 27 september zet het crematorium Heimolen (Waasmunsterse Steenweg 13) van 10 tot 17 uur de deuren open voor het grote publiek.

U kan de aula's voor afscheidsplechtigheden bezoeken, een kijkje nemen in de technische ruimtes van het crematorium of even verpozen in de cafetaria of de koffiekamers.

 

Met al uw eventuele vragen kan u terecht bij het personeel.

 

Meer info: tel. 09 355 51 78, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. website: westlede.be

 

Tony De Wilde